14 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Σύστημα Labouchere: H νικηφόρα ακολουθία αριθμών

σύστημα labouchere στοίχημα

Είναι ένα σύστημα αρνητικής εξέλιξης, συνεπώς αυτό σημαίνει την αύξηση των στοιχημάτων μετά από απώλεια. Η βασική ιδέα της θεωρίας είναι ότι θα πρέπει να ανακτηθούν όσα χαθούν με κάποιο μικρό αριθμό νικών. Αυτή είναι μια παρόμοια αρχή με το Martingale, που έχουμε αναλύσει ήδη, αλλά το σύστημα Labouchere δεν επιχειρεί να ανακτήσει όλες τις προηγούμενες απώλειες με μία μόνο νίκη.

Λίγα λόγια για το Labouchere

Δημιουργός της μεθόδου ο παίκτης ρουλέτας Henry Labouchere (1831 – 1912).  Βρετανός διπλωμάτης και πολιτικός στο επάγγελμα, ο οποίος μετά το τέλος της καριέρας του έμεινε στην Φλωρεντία, όπου και απεβίωσε, κληροδοτώντας μία τεράστια περιουσία στην κόρη του Dora.

Το σύστημα Labouchere είναι μία από τις παλαιότερες στρατηγικές στοιχήματος. Ως σύστημα στο στοίχημα βρίσκει εφαρμογή σε 2-way markets, δηλαδή σε αγορές δύο επιλογών. Η αρχική χρήση ήταν για το τραπέζι της ρουλέτας, στα εξωτερικά πονταρίσματα (κόκκινο /μαύρο και μονά/ζυγά) και άλλα παιχνίδια καζίνο όπως είναι το baccarat.

Τι είναι όμως το σύστημα Labouchere;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να γράψετε μια ακολουθία αριθμών. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Αν και πρέπει να υπάρξει καλή σκέψη. Για ευκολία, θα χρησιμοποιήσουμε την ακολουθία: 1-2-3.

Το πιθανό κέρδος για κάθε κύκλο αυτού του συστήματος είναι ίσο με τη συνολική τιμή των αριθμών στην επιλεγμένη ακολουθία. Σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή είναι 6€ (1 + 2 + 3).

Κάθε φορά που παίζουμε, το ποντάρισμά μας πρέπει να είναι ίσο με το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού στη σειρά. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, το ποντάρισμά μας είναι 4 € (1 + 3). Αν κερδίσουμε, τότε αφαιρούμε τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό από τη σειρά. Έτσι, με αυτήν την ακολουθία σβήνουμε το 1 και το 3. Αν πάλι χάσουμε το στοίχημά μας, προσθέτουμε το ποσό που ποντάραμε στο τέλος της ακολουθίας. Έτσι, χάνοντας το πρώτο στοίχημα με αυτήν τη σειρά θα σήμαινε την προσθήκη του 4. Επομένως θα είχαμε 1-2-3-4.

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν μετά από κάθε στοίχημα. Αν κερδίσετε σβήνετε αριθμούς. Αν χάσετε προσθέτετε έναν αριθμό στο τέλος.

Για κάθε επόμενο στοίχημα, το ποντάρισμα είναι πάντα το ποσό του πρώτου και του τελευταίου αριθμού. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι αν μείνετε ποτέ με έναν μόνο αριθμό. Τότε ποντάρετε ακριβώς αυτό το ποσό. Αν τύχει να κερδίσετε αυτό το στοίχημα, ο κύκλος τελειώνει και ξεκινάτε ξανά με την αρχική ακολουθία. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε 1-2-3, θα πρέπει να κερδίσετε μόνο τα δύο πρώτα στοιχήματα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Θα έχετε κερδίσει 4 € και έπειτα 2 €.

Όλα αυτά είναι αρκετά απλά μέχρι τώρα, αλλά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα όταν χαθούν μερικά στοιχήματα. Τότε αρχίζει να μεγαλώνει η ακολουθία. Ας δούμε τι γίνεται τότε.

Παράδειγμα για το σύστημα Labouchere

Έστω ότι έχουμε και πάλι την ακολουθία 1-2-3. Αν χάσετε το πρώτο στοίχημα των 4 €, τότε θα προσθέσετε το 4 στο τέλος, έχοντας πλέον 1-2-3-4.

Το επόμενο στοίχημα θα είναι επομένως 5 € (1 + 4). Αν το κερδίσετε τότε θα αφαιρέσετε το 1 και το 4. Θα μείνει το 2-3, οπότε το ποντάρισμα που ακολουθεί θα είναι 5 € (2 + 3). Ας πούμε ότι το επόμενο στοίχημα είναι χαμένο. Ένα 5 πρέπει τώρα να προστεθεί στην ακολουθία. Το απαιτούμενο ποντάρισμα είναι τώρα 7 €. Αν έχετε επιτυχία στο ποντάρισμά σας, το 2 και το 5 πρέπει να διαγραφούν. Άρα πλέον πρέπει να παίξετε 3 €. Με κέρδος σημαίνει ότι ο κύκλος έχει τελειώσει. Τα στοιχήματα που χάθηκαν συνολικά είναι στα 9 € (4 + 5) και τα στοιχήματα που κερδήθηκαν στα 15 (5 + 7 + 3).

Επομένως αποφέρουν συνολικά 6 €, τιμή που είναι πάλι ίση με το άθροισμα των αριθμών στην αρχική σειρά.

Δουλεύει το Labouchere;

Μία από τις θετικές πτυχές αυτού του συστήματος είναι η ευελιξία του. Επειδή μπορείτε να προσαρμόσετε την αρχική ακολουθία στοιχημάτων, μπορείτε να ελέγξετε ως έναν βαθμό το ρίσκο και την ανταμοιβή σας. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε με μια μεγαλύτερη ακολουθία υψηλότερων αριθμών, τότε μπορείτε να πιάσετε πολύ μεγαλύτερο κέρδος αν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την αλυσίδα.

Το πρόβλημα με αυτό, ωστόσο, είναι ότι το ποσό των στοιχημάτων σας θα αυξηθεί γρήγορα αν έχετε μερικές απώλειες. Όμως έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ακολουθίες που περιλαμβάνουν και τον αριθμό 0. Αυτό κάνει αμέσως το σύστημα πολύ πιο ασφαλές για τον παίκτη. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας το σύστημα Labouchere αν καταφέρετε να αποφύγετε μια μακρά σειρά χαμένων στοιχημάτων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ καμία εγγύηση ότι αυτό δεν θα συμβεί. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γίνει αν παίζετε αρκετά συχνά. Οπότε καλό θα ήταν να εξετάσετε και αυτή την παράμετρο.

Παραλλαγές του συστήματος Labouchere

Η ευελιξία του συστήματος Labouchere ενέπνευσε αρκετούς στην ανάπτυξη αρκετών παραλλαγών. Οι κυριότερες είναι οι εξής:

Αντεστραμμένο (Reverse) συστημα Labouchere

Όπως προκύπτει και από την ονομασία της παραλλαγής, είναι ουσιαστικά η αντιστροφή της ακολουθίας από αρνητική σε θετική. Είναι ένα αρκετά επιθετικό σύστημα, όπου συγκεκριμένα, το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού το προσθέ στο τέλος της ακολουθίας μετά από επιτυχημένη πρόβλεψη και όχι μετά από ήττα. Αντίστοιχα, σε περιπτώσεις αποτυχημένης πρόβλεψης, τότε αφαιρούμε τους δύο αριθμούς της ακολουθίας από τους οποίους προέκυψε το ποντάρισμά μας.

Το Reverse Labouchere σύστημα, μειώνει τις απώλειες σε περίπτωση ήττας και κυρίως σε σερί ηττών. Στον αντίποδα, ως αρνητικό του αντίστροφου συστήματος είναι πως η ολοκλήρωση ενός κύκλου πονταρισμάτων δεν σημαίνει πως θα υπάρχει κέρδος. Για να προκύψει αυτό, θα πρέπει το ποσοστό των νικών να ξεπερνά το 50% στα συνολικά «παιξίματα».

Συντηρητικό Labouchere

Το συντηρητικό ή Zero Labouchere αφορά μία παραλλαγή με σαφώς μικρότερο ρίσκο από την αρχική. Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να προσθέσει αρκετά μηδενικά στην αρχή της ακολουθίας (π.χ. 0-0-0-0-1-2-3-4-5) έτσι ώστε να μειωθεί το ύψος του συνολικού πονταρίσματος. Όπως είναι προφανές, όσο περισσότερα είναι τα μηδενικά στην αρχή της ακολουθίας, τόσο χαμηλότερο είναι το ποντάρισμα.

Split Labouchere

Η συγκεκριμένη παραλλαγή ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να μειώσουν το ρίσκο να χάσουν ολόκληρο την κάβα τους γρήγορα. Στο Split Labouchere, αφού έχουν συσσωρευτεί πολλοί αριθμοί στην ακολουθία, αυτή τότε «σπάει» σε μικρότερες. Το split αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει το ρίσκο. Το ποντάρισμα συνεχίζει από την πρώτη ακολουθία, με σαφώς μειωμένο ρίσκο και συνεχίζει στη δεύτερη όταν ολοκληρωθεί η πρώτη.

Όπως και η παραλλαγή με το αντεστραμμένο Labouchere, έτσι και αυτή του split θα πρέπει να εφαρμόζονται στα πρώτα πονταρίσματα ώστε να αποφεύγεται η σημαντική μείωση της κάβας με ενδεχόμενο αρνητικό σερί στην αρχή.

Το bethoop.gr και στα social media.

?Κλικ για εγγραφή στα κανάλια μας και στο telegram.

Δείτε επίσης…

σύστημα labouchere στοίχημα

Σύστημα Labouchere: H νικηφόρα ακολουθία αριθμών

Είναι ένα σύστημα αρνητικής εξέλιξης, συνεπώς αυτό σημαίνει την αύξηση των στοιχημάτων μετά από απώλεια. Η βασική ιδέα της θεωρίας είναι ότι θα πρέπει να ανακτηθούν όσα χαθούν με κάποιο μικρό αριθμό νικών. Αυτή είναι μια παρόμοια αρχή με το […]

ROI και Yield

Μπορεί το στοίχημα να φαντάζει γενικά μια εύκολη υπόθεση όπου απλά τοποθετείτε ένα ποντάρισμα σε μια ομάδα. Στην πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετο… Έχει τη δική του ορολογία και τι δική του θεωρία στοιχήματος. Δύο έννοιες που θα μας απασχολήσουν […]

Cashout & καλύψεις

Γειά σας. Θα υπάρξουν κάποια άρθρα βοηθητικά για το στοίχημα, τα οποία θα ενταχθούν στην κατηγορία ->  θεωρία του στοιχήματος. Οι σημειώσεις που θα διαβάσετε θα είναι: για την Γκανιότα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) , για τις αποδόσεις (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που κερδίζουν, […]

Previous Article

Ανοίγει τον ρυθμό η Φόρεστ

Next Article

Κίνητρο και φόρμα υπέρ της Πλίμουθ