22 Ιουνίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Τί είναι το Sprint Qualifying που θα δούμε στο Silverstone;

Προγνωστικά Στοιχήματος, Formula1- Sprint Qualifying , στατιστικά και αναλύσεις ομάδων για όλους τους λάτρεις των Σπορ! Το Bethoop.gr ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των προβλέψεων! Επειδή το Στοίχημα… είναι στα καλύτερά του.

Η Formula 1 αναμένεται να εισάγει δοκιμαστικά, αρχής γενομένης από το Silverstone, ένα νέο format( Sprint Qualifying ) για το αγωνιστικό της τριήμερο. Στη νέα αυτή διαρρύθμιση, η οποία γίνεται για αύξηση του θεάματος και του απρόβλεπτου παράγοντα, οι οδηγοί θα κληθούν να τρέξουν σε δύο αγώνες!

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει με την πρώτη περίοδο δοκιμών στις 16:30 -17:30 την Παρασκευή στις 16 Ιουλίου. Την ίδια μέρα, στις 20:00 θα ακολουθήσουν οι κατατακτήριες, οι οποίες θα γίνουν ακριβώς με τον γνωστό τρόπο και θα καθορίσουν το grid της εκκίνησης για τον Sprint Qualifying του Σαββάτου, στις 18:30.

Το Sprint του Σαββάτου, που ονομάζεται Sprint Qualifying, θα είναι ένας σύντομος αγώνας 25-30 λεπτών (100 χιλιομέτρων), στον οποίο οι οδηγοί θα είναι διαρκώς στο όριο, πιθανότατα χωρίς πιτ-στοπ

Sprint Qualifying

Ο Sprint Qualifying είναι ένας αγώνας σύντομης διάρκειας, μισής ώρας συγκεκριμένα, η τελική κατάταξη του οποίου θα καθορίσει και το grid της εκκίνησης της Κυριακής, με τον αγώνα να ξεκινά στις 17:00 (18/07).

Κατάταξη

Οι τρεις πρώτοι του αγώνα του Σαββάτου θα κερδίζουν 3-2-1 βαθμούς αντίστοιχα, και από την κατάταξή του θα προκύπτει η σειρά εκκίνησης του βασικού αγώνα της Κυριακής. Δεν θα γίνεται τελετή βάθρου, αλλά θα αποδίδεται το τρόπαιο του νικητή στο parc ferme. Το τελετουργικό της εκκίνησης, με τον εθνικό ύμνο της χώρας, θα λαμβάνει χώρα μόνο την Κυριακή, πριν το κλασσικό Γκραν Πρι.

Η σειρά εκκίνησης του Sprint Qualifying θα προκύπτει από τις κλασσικές κατατακτήριες δοκιμές, που θα μετατεθούν στο απόγευμα της Παρασκευής, με τη γνωστή δομή τριών περιόδων (Q1-Q2-Q3) – όπου από τις δύο πρώτες αποκλείονται οι πέντε πιο αργοί οδηγοί.

Φυσικά, με αυτή τη δομή, παύει και η υποχρέωση των δέκα πρώτων οδηγών στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής να χρησιμοποιούν το ίδιο σετ ελαστικών με το οποίο πέτυχαν τον ταχύτερό τους γύρο στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Πλέον, θα μπορούν και εκείνοι να εκκινούν την Κυριακή με όποια γόμα θέλουν.

Ελαστικά

Από τα 12 σετ ελαστικών που θα έχει κάθε οδηγός στη διάθεσή του, στον αγώνα Sprint του Σαββάτου θα μπορεί να διαλέξει ελεύθερα δύο. Το ίδιο ισχύει και για τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευές, ενώ για τις ΕΔ του Σαββάτου θα έχει στη διάθεσή του ένα σετ (επίσης ελεύθερης επιλογής). Στις Δοκιμές Κατάταξης της Παρασκευής, τέλος, θα έχει στη διάθεσή του πέντε σετ μαλακών ελαστικών.

FIA -Ανακοίνωση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Ρος Μπρον, είπε ότι ο αγώνας του Sprint Qualifying δεν θα αποδυναμώσει το βασικό γεγονός του τριημέρου – τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής. “Σκοπός του Sprint Qualifying είναι να επεκτείνει το αγωνιστικό τριήμερο. Το Γκραν Πρι θα είναι ακόμα το βασικό γεγονός του τριημέρου”, είπε ο Βρετανός.

Και συνέχισε: “Θέλουμε να δώσουμε στους θεατές ενδιαφέρον για όλο το τριήμερο. Το Γκραν Πρι της Κυριακής είναι φανταστικό και δεν θέλουμε να το κανιβαλίσουμε, απλά θέλουμε να ανεβάσουμε το ενδιαφέρον για την Παρασκευή και το Σάββατο. Η Παρασκευή είναι μόνο για τους πιο προσηλωμένους τώρα, ενώ μετά θα έχουμε το ενδιαφέρον των κατατακτήριων δοκιμών.

Τέλος, ανάμεσα στις κατατακτήριες και το Sprint Qualifying θα παρεμβληθεί μια περίοδος δοκιμών, στις 17/07 και ώρα 14:00 (όλες οι παραπάνω ώρες είναι σε Ώρα Ελλάδος).

Αναλυτικά, ο παρακάτω πίνακας δείχνει το αγωνιστικό πρόγραμμα για το Βρετανικό Grand Prix

Sprint Qualifying
Previous Article

Σύνοψη μακροχρόνιων Α’ & Δ΄ Ομίλου του Euro2020

Next Article

Λιμπερταδόρες με κόντρα στις έδρες για το 5.10 .