22 Ιουνίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Royal Ascot: Κορυφώνεται το ενδιαφέρον με το Diamond Jubilee Stakes

Καλή Μέρα να ευχηθούμε σε όλους

Εξαιρετική ήταν χθες η Campanelle της προπόνησης W. Ward με αναβάτη τον L. Dettori. Παρά το ότι είχε να τρέξει από τον περασμένο Νοέμβριο λόγο και της συμμετοχής της στην Αμερική εντούτοις επέστρεψε σε εξαιρετική φόρμα και κατάκτησε το Commonwealth Cup και μαζί και το έπαθλο των 230 χιλιάδων ευρώ. Βέβαια την κούρσα κέρδισε σε φώτο φίνις το άλογο Dragon Symbol ωστόσο οι ελλανοδίκες αποφάσισαν και άλλαξαν το αποτέλεσμα αφού ο νικητής είχε παρενοχλήσει την Campanelle.Την νικήτρια την είχαμε προτείνει με δεύτερη τύχη και το τελικό της μέρισμα ήταν στα 8.00 ευρώ.

Επίσης χθες είχαμε προτείνει με πρώτη τύχη τον νικητή του ΚυπέλλουKing Edward VII Stakes που ήταν ο Alenquer της προπόνησης W. Haggas με αναβάτη τον Tom Marquand ενώ την μεγαλύτερη κούρσα της ημέρας το Κύπελλο Coronations Stakes κατέκτησε ο Alcohol Free της προπόνησης A. Balding με αναβάτη τον Oisin Murphy. Ο νικητής που κέρδισε 283 χιλιάδες ευρώ πλήρωσε στο γκανιάν 6.40 και τον είχαμε προτείνει σαν ένα πολύ καλό αουτσάιντερ.

Και περνάμε στο κλείσιμο της σημερινής μέρας που θα διεξαχθούν οι τελευταίες 3 κλασικές με την 4η κούρσα να έχει σαν έπαθλο για τον νικητή 464 χιλιάδες ευρώ. Μία κούρσα που δηλώθηκαν να τρέξουν 14 άλογα και αναμένεται συναρπαστική άφιξη αφού θα τρέξουν στην απόσταση των 6 φέρλογκς.

3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ (17:40):  Έπαθλο Hardwicke Stakes, Group 2, για ίππους 1ης κλάσης, 4 ετών και άνω Χρηματικό Έπαθλο: Ε 105.000 Απόσταση: 1 Μίλι και 4 Φέρλογκς

Εξαιρετική αγωνιστική άνοδο επέδειξε φέτος ο Broome (2)της προπόνησης A.P. O’ Brien καθώς πήρε ήδη 3 νίκες και μία δεύτερη θέση. Σήμερα είναι ένα απολύτως ενδεδειγμένο άλογο για να βρεθεί εκ νέου στην άφιξη ειδικά με αναβάτη την ανάβαση του Ryan Moore. Ο Hukum (5) της προπόνησης Owen Barrows και με τον Jim Crowley στην σέλλα αναμένεται να τρέξει δυναμικά και να διεκδικήσει την 5η του νίκη στην 8η μόλις συμμετοχή του ενώ ο Wonderful Tonight (15) της προπόνησης D. Menuisier με αναβάτη τον W. Buick αν και τρέχει μετά από 8μηνη αποχή είναι άλογο δυνατοτήτων και ικανό για το καλύτερο. Τέλος οι  Ilaraab (6) της προπόνησης W. Haggas με αναβάτη τον Tom Marquand αλλά και ο Logician (8) της προπόνησης J&T Gosden με αναβάτη τον L. Dettori είναι εξαιρετικά άλογα που δεν θα είναι έκπληξη αν διεκδικήσουν και κερδίσουν την κούρσα.

4η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ (18:20):  Έπαθλο Diamond Jubilee Stakes, Group 1, British Champions Series, για ίππους 1ης κλάσης, 4 ετών και άνω Χρηματικό Έπαθλο: Ε 464.000 Απόσταση: 6 φέρλογκς

Η μεγαλύτερη κούρσα του μίτινγκ είναι αυτή και ο νικητής θα καρπωθεί ένα ποσό που ξεπερνά τις 464 χιλιάδες ευρώ. Έχουν δηλωθεί να τρέξουν 14 άλογα στην μικρή απόσταση των 6 φέρλογκς και πρώτη τύχη θα δώσουμε στον ισχυρό Dream Of Dreams (2) που θα τρέξει ο Ryan Moore και βρίσκεται στην προπόνηση του Sir Michael Stoute. Πρόσφατα έκανε νικηφόρο επανεμφάνιση και πλέον είναι πανέτοιμος για την μεγάλη κούρσα. Κυριότεροι αντίπαλοι μπορούν να θεωρηθούν τα άλογα Starman (10) της προπόνησης Ed Walker με αναβάτη τον Oisin Murphy και Nahaarr της προπόνησης W. Haggas με αναβάτη τον Tom Marquand. Ο Starman σε μόλις 5 συμμετοχές πήρε 4 νίκες ενώ ο Nahaarr έχει πλέον 12 συμμετοχές με 6 νίκες και 2 πλασέ θέσεις. Πολύ καλά αουτσάιντερ στην μεγάλη κούρσα φαίνεται να είναι οι Glen Shiel (5) της προπόνησης Archie Watson με την Hollie Doyle στην σέλλα και Art Power (1) της προπόνησης T. Easterby με αναβάτη τον De Sousa.

5η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ (19:00):  Έπαθλο Wokingham Stakes, Heritage Handicap, για ίππους 2ης κλάσης, 3 ετών και άνω Χρηματικό Έπαθλο: Ε 75.600 Απόσταση: 6 φέρλογκς

Το πενθήμερο μίτινγκ του Ascot κλείνει με αυτή την κούρσα που είναι η 14η και τελευταία που αφορά Κύπελλο. Δηλώθηκαν συνολικά 31 άλογα, ασφαλώς φαβορί δεν υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τουλάχιστον κάποια άλογα που έδειξαν ότι είναι σε θέση να κερδίσουν. Μία επιλογή καλή θα μπορούσε να είναι ο Kings Lynn (15) της προπόνησης A. Balding και με αναβάτη τον Ryan Moore που έτρεξε 9 φορές, κέρδισε τις 2 αλλά ήταν και σε θέση πλασέ άλλες 5 φορές. Ο Pendleton (14) της προπόνησης M. Dods με αναβάτη τον Callum Rodriguez είναι σε άνοδο καθώς στις τελευταίες του 4 κούρσες πήρε 2 νίκες και ισάριθμες δεύτερες θέσεις ενώ ο Rohaan (4) της προπόνησης P. Evans με αναβάτη S. Kelly προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες και βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα. Τέλος ο Fresh (27) της προπόνησης  J. Fanshawe με αναβάτη τον K. Shoemark και ο Chil Chil (2) της προπόνησης A. Balding με αναβάτη τον De Sousa θεωρούνται τα καλά αουτσάιντερ της διαδρομής.

Previous Article

Γαλλικό Grand Prix- Circuit Paul Ricard: Μεγάλη μάχη για την Pole Position

Next Article

Grand Prix France: Circuit Paul Ricard: Με σπασμένα φρένα ο Verstappen