22 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Euroleague: Κρίσιμες αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας

Euroleague

Τα κρούσματα πληθαίνουν, οι αναβολές είναι αναπόφευκτες και η Ευρωλίγκα καλείται να πάρει αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας στην Ευρωλίγκα. Οι ομάδες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό αυξάνονται. Πολλές οι αναβολές και για την 19η αγωνιστική με το καλεντάρι της λίγκας να είναι παρά φορτωμένο.

Στην εξ αποστάσεως συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων αναμένεται να συζητηθεί ακόμη και το σενάριο προσωρινής παύσης της διοργάνωσης, καθώς έχει διαπιστωθεί πως η διεξαγωγή αγώνων προκαλεί περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Είναι δεδομένο πως το πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας για τον κορωνοϊό θα αναθεωρηθεί, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά. Παράλληλα, ίσως διαφοροποιηθεί και το όριο των οκτώ διαθέσιμων παικτών για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και τη μη αναβολή του, καθώς εφόσον γίνονται κανονικά αγώνες και ομάδες παρατάσσονται με εφήβους αλλοιώνεται η βαθμολογία και ο ανταγωνισμός σε όλη τη διοργάνωση.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος, πάντως, έχει να κάνει με την έλλειψη ημερομηνιών. Ήδη έξι ματς έχουν αναβληθεί, ενώ με τα υπάρχοντα κρούσματα θα αναβληθούν άλλα πέντε παιχνίδια για την 19η αγωνιστική Άλμπα-Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν-Μονακό και Εφές-Μπάγερν.

Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας δεν προβλέπει καμία διακοπή πλην της εβδομάδας 14-20 Φεβρουαρίου (κενή λόγω της διεξαγωγής των εγχώριων Κυπέλλων). Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 7-8 Απριλίου, ενώ τα playoffs έχουν προγραμματιστεί 19 Απριλίου με 4 Μαΐου.

Μεγάλα περιθώρια να παραταθεί η σεζόν δεν υπάρχουν, καθώς εκτός των άλλων υπάρχουν προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, ενώ το Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο το Ευρωμπάσκετ.

Με το ισχύον πρωτόκολλο προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν το όριο και δεν βρίσκουν διαθέσιμη ημερομηνία, θα χάνουν το ματς με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα.

Τέλος, στην ακραία περίπτωση διακοπής της σεζόν, η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελική τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν είναι απαραίτητο, οι ομάδες θα δώσουν τα εναπομείναντα/αναβληθέντα παιχνίδια για να υπάρχει ισορροπία στον αριθμό αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα.

?Κάντε κλικ στα παρακάτω, για εγγραφή στα κανάλια μας στο telegram.

Previous Article

Γεμάτη κρούσματα η Ράγιο

Next Article

ROI και Yield