3 Μαΐου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Ανοιχτό ματς στο ΟΑΚΑ

ανοιχτό

Ανοιχτό παιχνίδι αναμένεται απόψε στο ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό να ψάχνουν τη νίκη που θα τους φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία. Ο Κώστας Αμοιρίδης αναλύει τις αναμετρήσεις και κρατά πέντε σημεία.

Καλημέρα και σε όλους. Τελευταία πέντε παιχνίδια σήμερα στη διαβολοβδομάδα, με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ανοιχτό ματς, να παίζει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Μακάμπι. Επίσης λίγο αργότερα το βράδυ έχουμε και το σπουδαίο ματς ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Εφές Ανατολού με τους πρωταθλητές να αναζητούν αντίδραση. Πάμε όμως να δούμε τι κρατάμε από το σημερινό πρόγραμμα.

(21:00) Βιλερμπάν-Βαλένθια

Η Βιλερμπάν όπως πάνε τα παιχνίδια δείχνει ξεκάθαρα ότι αποτελεί τη χειρότερη ομάδα στη διοργάνωση. Αντίθετα η Βαλένθια είναι μια περίεργη ομάδα, όμως ειδικά εκτός έδρας παραμένει αρκετά δυνατή. Ίσως και καλύτερη από τα εντός έδρας. Και στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά και απόψε παίζει με σημαντικά θέματα τραυματισμών. Εκτός είναι οι Τζόουνς, Χάρπερ, Χέρμανσον, Χιμένεθ, Βαν Ρόσομ, Ριβέρο και Κλαβέρ. Εκτός από τους δύο τελευταίους οι υπόλοιποι είναι παίκτες από το “1” και το “2”. Προφανώς τα ζητήματα αυτά αναγκάζουν τον Πεναρόγια να παίξει ακόμα και με πιτσιρικάδες.

Από την άλλη πλευρά, η Βιλερπάν δεν πιστεύω ότι έχει πλέον κάποιον ρεαλιστικό στόχο. Η Βαλένθια θα παλέψει αν και πολύ δύσκολα θα μπεί στην οκτάδα. Κέρδισε βέβαια την Εφές Ανατολού πριν 2 βράδια σε ένα ματς που λίγοι το περίμεναν. Θεωρώ ότι απόψε θα προσπαθήσει να κυνηγήσει ότι καλύτερο μπορεί. Με τους παίκτες που έμειναν θα πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Σλοβένος σκόρερ Πρέπελιτς που ειδικά φέτος έχει χάσει τη θέση ακόμα και στο πρώτο ροτέισον. Εξακολουθεί όμως να είναι ένας δεινός σκόρερ και σουτέρ. Περιμένω ανοιχτό ματς, καθώς η Βιλερμπάν δεν παίζει με κάποια ιδιαίτερη τακτική.

Εκτίμηση:

Πιστεύω ότι θα είναι καλό ματς και ίσως με γρήγορο τέμπο. Πρώτη επιλογή το over 9.5 πόντοι για τον Πρέπελιτς στο 2.06. Δεύτερη επιλογή το over 1.5 εύστοχο τρίποντο στο 2.35. Τρίτη επιλογή το over 2.5 εύστοχα τρίποντα στο 5.20

(21:00) Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός έχασε δικό του ματς μέσα από τα χέρια του. Κάποια σημαντικά λάθη σε κομβικά σημεία έστειλαν την αναμέτρηση στην παράταση. Στη συνέχεια η τουρκική ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη. Το αποψινό ματς ίσως να είναι μάλιστα και το τελευταίο του Ράντονιτς στον πάγκο της ομάδας. Παρότι ο Γιαννακόπουλος δείχνει να τον στηρίζει, ο προπονητής δείχνει να έχει χάσει την επαφή με τους παίκτες του.

Από την άλλη πλευρά η Μακάμπι είχε μια δύσκολη αναμέτρηση με την Παρτίζαν στο Ισραήλ. Παρ όλα αυτά κατόρθωσε να πάρει μία ακόμα νίκη, παρότι σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειχνε να είναι απούσα. Και οι δύο ομάδες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την καλή τους επίθεση και αντίστοιχα πολύ μέτρια άμυνα. Βέβαια οι επιθετικές επιλογές για τον Κάτας είναι σαφώς περισσότερες με Μπράουν, Μπάλντγουιν, Άνταμς να μπορούν να χτυπήσουν όλες τις αδυναμίες στην αντίπαλη άμυνα. Όπως σε όλα τα ματς της Μακάμπι έτσι και σε αυτό αναμένω ανοιχτό παιχνίδι. Και οι δύο θέλουν τη νίκη και αυτό είναι πολύ πιθανό να προκύψει μέσα από ένα ανοιχτό σε σκορ και θέαμα παιχνίδι.

Εκτίμηση:

Πιστεύω ότι παρά την κούραση στον Παναθηνϊκό θα παλέψουν για τη νίκη. Επίσης είναι πιθανό και ο Γκριγκόνις να πάρει λεπτά συμμετοχής. Πιστεύω πως το σκορ θα πάει ψηλά. Επιλογή το over 80.5 πόντοι για τον Παναθηναϊκό στο 1.86.

(21:30) Παρτίζαν-Μπασκόνια

Και οι δύο ομάδες είχαν επικίνδυνη έξοδο σε Ισραήλ και Μόναχο, όμως καμία από τις δύο δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο. Η ομάδα του Ζέλικο ωστόσο επιστρέφει στην έδρα της με απώτερο στόχο να επανέλθει άμεσα στις επιτυχίες. Θα βρει απέναντι της μία Μπασκόνια σε καλό μομέντουμ, ειδικά πριν την ήττα στο Μόναχο. Υπάρχει όμως ένα απρόοπτο για τους Ισπανούς, καθώς ο Χάουαρντ βγήκε από το ματς με τη Μπάγερν με πόνους στη μέση. Για το λόγο αυτό μάλιστα δεν έπαιξε στα τελευταία λεπτά. Η συμμετοχή του είναι λογικό να είναι αμφίβολη και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία στιγμή. Με τα δεδομένα μέχρι τώρα στη χρονιά, πιστεύω ότι μάλλον δεν θα παίξει απόψε.

Η έδρα της Παρτίζαν δικαίως είναι μία από τις πιο δύσκολες για έναν αντίπαλο,καθώς τόσο οι οπαδοί όσο και η δυναμική που βγάζει η σέρβικη ομάδα λυγίζουν κάθε αντίπαλο. Επίσης οι επιστροφές των Αβράμοβιτς και Σμάιλαγκιτς έχουν δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα, με τον Ομπράντοβιτς να ανοίγει το ροτέισον, κάνοντας ακόμα πιο δυνατή την ομάδα. Σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να υποτιμήσει τη Μπασκόνια, ωστόσο ενδεχόμενη απουσία Χάουαρντ θα της αφαιρέσει αρκετά από το παιχνίδι της, κυρίως στο δημιουργικό σκέλος.

Εκτίμηση:

Πιστεύω ότι η Παρτίζαν έχει τον πρώτο λόγο για να επιστρέψει στις νίκες απόψε. Θα κρατήσω ως επιλογή το over 84.5 πόντοι της Παρτίζαν στο 1.81.

Μονά Αποδεκτά:

21:00 Bιλερμπάν-Βαλένθια: Πρέπελιτς over 9.5 πόντοι || 2,06 @ 15 Units

21:00 Bιλερμπάν-Βαλένθια: Πρέπελιτς over 1.5 εύστοχο τρίποντο || 2,35 @ 15 Units

21:30 Παρτίζαν-Μπασκόνια: Παρτίζαν over 84.5 πόντοι || 1,81 @ 10 Units

21:00 Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Παναθηναϊκός over 80.5 πόντοι || 1,86 @ 10 Units

21:00 Bιλερμπάν-Βαλένθια: Πρέπελιτς over 2.5 εύστοχα τρίποντα || 5,20 @ 5 Units

Previous Article

Βέλγιο: Με ψυχολογία η Βέστερλο

Next Article

Premier League: Τιτανομαχία στο Μάντσεστερ