30 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Τελικός παραμονής για Λεβάντε και Αλαβές

Λεβάντε

Εννέα αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής της La Liga. Από αυτές ξεχωρίζει το παιχνίδι της ουράς ανάμεσα στην Λεβάντε και την Αλαβές. Στο κομμάτι των ευρωπαϊκών εισιτήριών Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ λύνουν επίσης τις διαφορές τους.

Μπορεί να έχουμε φτάσει στην προτελευταία αγωνιστική, όμως τα μέτωπα στη La Liga που είναι ανοιχτά είναι πολλά. Ωστόσο, το σημερινό πρόγραμμα είναι τέτοιο που λογικά θα κριθούν αρκετά πράγματα. Αρχής γενομένης από την ουρά ο ηττημένος στο Λεβάντε – Αλαβές αποχαιρετά την κατηγορία. Μάχες όμως έχουμε και στην ζώνη των ευρωπαϊκών ειληταρίων με εκείνη στο Ceramica να ξεχωρίζει.

(20:30) Λεβάντε – Αλαβές

Μπορεί μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες να έδειχνε ικανή να κάνει το θαύμα και να σώσει την κατηγορία, ωστόσο μετά από μια μόλις νίκη σε τέσσερα παιχνίδια επανήλθε στην ουρά της βαθμολογίας. Ο λόγος φυσικά για την Λεβάντε, που πλέον έχει να ανέβει έναν Γολγοθά. Το πρώτο βήμα χωρίς αμφιβολία είναι η νίκη στο σημερινό παιχνίδι, αφού σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αποχαιρετά τη La Liga από σήμερα.

Εντός έδρας έχει κερδίσει μόλις τα τέσσερα από τα δεκαοχτώ φετινά της παιχνίδια, έχοντας δεχθεί συνολικά είκοσι εννέα τέρματα επίδοση που είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Έχει φιλοξενήσει την Αλαβές συνολικά οχτώ φορές μετρώντας μόλις μια νίκη, δείγμα του πόσο δύσκολο έργο έχει απόψε.

Με την πλάτη στον τοίχο είναι και η Αλαβές, που ακόμα και αν κερδίσει απόψε θα έχει μπροστά της πολύ δύσκολο έργο. Στα τελευταία παιχνίδια της πάντως είναι αρκετά ανταγωνιστική, με εξαίρεση αυτό κόντρα στην Θέλτα. Στο πιο πρόσφατο πάντως πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Εσπανιόλ.

Το άσχημο είναι πως φέτος μετρά μόλις μια εκτός έδρας νίκη και αυτή στα μέσα του Οκτώβρη. Στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της μετρά ισάριθμες ήττες, χωρίς μάλιστα να έχει καλές εμφανίσεις. Στα θετικά η έλλειψη απουσιών κάτι που δίνει λύσεις στο τεχνικό τιμ.

Οι δυο χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος είναι σήμερα αντιμέτωπες, σε ένα παιχνίδι που η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν, Η λογική λέει goal/goal και over και όποιος επιβιώσει ας διεκδικήσει την παραμονή.

(20:30) Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ

Την πρώτη της νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από έναν περίπου μήνα κατέγραψε η Βιγιαρεάλ, που επικράτησε με 5-1 στην έδρα της Ράγιο. Ωστόσο, η νίκη αυτή απλώς τη διατήρησε στην έβδομη θέση που δίνει εισιτήριο για το Conference League. Στόχος η νίκη που θα την κάνει αφεντικό για έξοδο στο Europa.

Εντός έδρας παραμένει αξιόπιστη με δέκα νίκες σε δεκαοχτώ παιχνίδια, έχοντας παράλληλα και τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση με 39 τέρματα. Το αρνητικό είναι πως για ακόμα μια φορά έχει αρκετές και σημαντικές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα οι Α. Μορένο, Ζ. Μορένο, Εστουπινιάν και Λο Σέλσο είναι εκτός.

Την τύχη στα χέρια της κρατά η Σοσιεδάδ, που επικράτησε με 4-0 της Κάντιθ την περασμένη αγωνιστική. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, κάτι που την είχε φέρει πίσω στην διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα. Πλέον ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος είναι η διατήρηση της θέσης που δίνει εισιτήριο για το Europa League.

Στα θετικά το γεγονός πως στις τρείς τελευταίες επισκέψεις στο Ceramica δεν χάνει, μετρώντας δυο νίκες και μια ισοπαλία. Όπως και η αντίπαλος της, έτσι και αυτή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών με σημαντικότερο αυτό του Οριαρθάμπαλ.

Δεν είναι τόσο εύκολο το παιχνίδι για τη Βιγιαρεάλ όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι μπουκ. Οι άμυνες έχουν τον πρώτο ρόλο, κάτι που δίνει αξία στην απόδοση του Under 2.5 που φτάνει το 1.90.

Μονά Αποδεκτά

⚽️20:30 Λεβάντε – Αλαβές: Goal/Goal & Over 2.5|| 1.90 @ 30 Units

⚽️20:30 Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ: Under 2.5|| 1.90 @ 30 Units

Previous Article

Η Ατλάντα υποδέχεται τους Ρεβς

Next Article

Για την πρωτιά ο Ιωνικός, για την άνοδο Λεβαδειακός και Βέροια