30 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Για την κούπα Λίβερπουλ και Τσέλσι

Για την κούπα Λίβερπουλ και Τσέλσι

Σήμερα ξεχωρίζει φυσικά ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ, ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 2-3 στην Πρέμιερ Λιγκ. Από νίκες, μεσοβδόμαδα, στην Πρέμιερ Λιγκ, έρχονται οι ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου, με την Τσέλσι να αγκαλιάζει την 3η θέση, μετά τη νίκη στην έδρα της Λιντς και τη Λίβερπουλ να επικρατήσει στο γήπεδο της Άστον Βίλα, διατηρώντας ακόμη μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, στην Τσάμπιονσιπ, Σέφιλντ και Νότιγχαμ μονομαχούν στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ ανόδου.

Τσέλσι

Στην τελευταία στήλη ασχοληθήκαμε με μία αναμέτρηση από την Πρέμιερ Λιγκ, με την επιλογή μας να επιβεβαιώνεται. Απόψε κάνουμε παιχνίδι με αγώνα από την Τσάμπιονσιπ και τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

(17:00) Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ

✍️ Η Σέφιλντ κατέλαβε την 5η θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, ολοκληρώνοντας μάλιστα τις υποχρεώσεις της με τρεις διαδοχικές νίκες. Τελευταία ήρθε η εμφατική επικράτηση με 4-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Φούλαμ. Έχοντας ως στόχο την άνοδο, αντιμετωπίζει μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της κατηγορίας, που λίγο έλειψε μάλιστα να καταλάβει και τη θέση (2η) της απευθείας ανόδου. Η ομάδα σκοράρει με σχετική άνεση (12/16 πιο πρόσφατα παιχνίδια) ενώ είναι αρκετά συνεπής όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Εκεί, διατηρεί ρεκόρ 13-5-5, έχοντας πετύχει 38 γκολ, στο ίδιο διάστημα. Γνωρίζει πως η αποψινή αναμέτρηση αποτελεί ευκαιρία για να αποκτήσει ουσιαστικό προβάδισμα στη σειρά των ημιτελικών, αφού σε λίγες μέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά τη Νότιγχαμ, εκτός έδρας. Στα αγωνιστικά, οι Μπρούστερ, Γκούντι, ΜακΜπέρνι, ΜακΓκόλντρικ και Ο’ Κόνελ δίνονται εκτός.

✍️ Η Νότιγχαμ είναι πιο φορμαρισμένη από ποτέ. Επικράτησε στις 9/12 πιο πρόσφατες συναντήσεις που έδωσε στο πρωτάθλημα και αφού αδικήθηκε στο ματς-τελικό απέναντι στην Μπόρνμουθ (0-1), έκανε συντήρηση δυνάμεων την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την 4η θέση της βαθμολογίας, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Χαλ. Σκοράρει με περισσή άνεση, είναι φορμαρισμένη και συγκεντρωμένη. Αυτό βέβαια θα χρειαστεί να το αποδείξει και στις διπλές αναμετρήσεις με αντίπαλο τη φιλόδοξη Σέφιλντ, ώστε να προκριθεί στον τελικό και να διεκδικήσει τότε, την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική μακριά από την έδρα της, διατηρώντας ρεκόρ 10-7-6. Πηγαίνει με όνειρα στο πρώτο ματς της σειράς, ενώ ήδη έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήριο για τον επαναληπτικό, στο γήπεδό της. Εκτός δράσης οι Ντέιβις, Γκράμπαν και Λόου.

? Δύο πολύ επιθετικές ομάδες κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό, πριν τα… ξαναπούν, σε λίγες μέρες στην έδρα της Νότιγχαμ. Το παιχνίδι ενδέχεται να κυλήσει πιο… χαλαρά και να μην πάρουν πολλά ρίσκα, όμως στη φάση που βρίσκονται και οι δύο και με τις επιθετικές γραμμές τους να είναι πολύ φορμαρισμένες, το ματς χρειάζεται μια σπίθα για να πάρει φωτιά. Αξίζει το ρίσκο στο Over 2,5 σε απόδοση 2.40.

Τσέλσι

(18:45) Τσέλσι – Λίβερπουλ

✍️ Η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, αφού ήταν καταιγιστική σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με αντίπαλο τη Λιντς (3-0). Πλέον, παρά τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα, έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την 3η θέση και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το μοναδικό φετινό τρόπαιό της, αυτό του Κυπέλλου, αφού νωρίτερα, στα τέλη Φλεβάρη, η Λίβερπουλ της στέρησε στα πέναλτι εκείνο του Λιγκ Καπ. Over 2,5 τα 7/10 πιο πρόσφατα ματς που έδωσε, σε όλες τις διοργανώσεις, αφού αν και επιθετικά τα πηγαίνει καλά, πίσω δίνει δικαιώματα, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Φορμαρισμένος ο Λουκάκου, σημείωσε δύο γκολ στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια. Οι μπλε θα παλέψουν για να κατακτήσουν για 9η φορά το τρόπαιο, με τελευταία κατάκτηση το 2018. Έφτασαν και πέρυσι στον τελικό, όμως η Λέστερ. Εκτός οι Χάντσον-Οντόι, και Τσίλγουελ, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Κόβασιτς, Καντέ.

✍️ Η Λίβερπουλ, μετά την ισοπαλία (1-1) με αντίπαλο την Τότεναμ, διατηρεί μαθηματικές αλλά όχι ρεαλιστικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ. Βρίσκεται σε απόσταση τριών βαθμών από τη Σίτι που οδηγεί την κούρσα, με δύο αγωνιστικές να απομένουν. Μεσοβδόμαδα, επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Άστον Βίλα, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Ισοφάρισε άμεσα ο Μάτιπ, το γκολ της νίκης της χάρισε ο Μανέ. Έχοντας ήδη κατακτήσει -δύσκολα- το τρόπαιο του Λιγκ Καπ, φέτος, συναντά ξανά την Τσέλσι σε τελικό, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Θα προσπαθήσει να φτάσει για 8η φορά στην κατάκτηση του FA Cup, μετά το 2006. Τότε είχε επικρατήσει στα πέναλτι της Γουέστ Χαμ, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να είναι το 3-3. Επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν η Τσέλσι της είχε στερήσει τότε (2-1) την κούπα. Αυτό αποτελεί μάλιστα και το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει ο Κλοπ όσο βρίσκεται στον πάγκο της. Βρήκε δίχτυα στα 28/31 πιο πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας τουλάχιστον 2 γκολ στα 12/15 τελευταία. Θα τα δώσει όλα στον τελικό Κυπέλλου, δύο εβδομάδες πριν μονομαχήσει και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλήρης η αποστολή.

? Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή, έχοντας ουσιαστικά χάσει τις ρεαλιστικές ελπίδες της για τον τίτλο, θα παλέψει με πάθος για το 2ο φετινό της τρόπαιο, πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι είναι, επίσης, ανεβασμένη και το τρόπαιο του Κυπέλλου αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την ίδια, ώστε να σώσει μια ουσιαστικά μέτρια σεζόν. Συναντιούνται για 2η φορά σε τελικό, φέτος, μετά από εκείνον του Λιγκ Καπ. Θα κάνουμε ποντάρισμα στο Goal/Goal & Over 2,5 σε απόδοση 2.10.

προγνωστικά στοιχήματος

προγνωστικά στοιχήματος

Μονά Αποδεκτά:
17:00 Σέφιλντ Γ. – Νότιγχαμ: Over 2,5 || 2,40 @35 Units
18:45 Τσέλσι – Λίβερπουλ: Goal/Goal & Over 2,5 || 2,10 @60 Units

Previous Article

Σκοράρουν Αϊντχόφεν και Ντε Γκράαφστσαπ

Next Article

Αξίζει να σωθεί η Σαλερνιτάνα