1 Μαΐου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Βήμα… τίτλου η Σίτι

Βήμα... τίτλου η Σίτι

Σήμερα ξεχωρίζει η μονομαχία ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Νιούκαστλ για την Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά το χθεσινό στραβοπάτημα της Λίβερπουλ, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να χτίσουν διαφορά τριών βαθμών από το σύνολο του Κλοπ. Η -ήδη υποβιβασμένη- Νόριτς υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ, που χρειάζεται πολύ τη νίκη, αφού κυνηγά τη Γιουνάιτεντ που κρατά το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ, που θέλει να εκμεταλλευτεί τις γκέλες των Τσέλσι και Τότεναμ, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση της για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται τη Λιντς που παλεύει να μείνει εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Λίβερπουλ

Στην τελευταία στήλη ασχοληθήκαμε με δύο αναμετρήσεις από την Πρέμιερ Λιγκ, με το G/G & Over 2,5 (2.80) στο Τσέλσι – Γουλβς να επιβεβαιώνεται, αλλά τη Λίβερπουλ να μην επικρατεί. Απόψε, κάνουμε παιχνίδι με τρεις συναντήσεις από την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

(14:30) Άρσεναλ – Λιντς

✍️ Η Άρσεναλ βρίσκεται στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά τις τρεις σερί απώλειες, μπόρεσε να ανακάμψει, νικώντας με 4-2 την Τσέλσι, πριν επικρατήσει με 3-1 και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τρίτη διαδοχική νίκη ήρθε απέναντι στη Γουέστ Χαμ (2-1 εκτός), σε ματς το οποίο έλεγξε απόλυτα και πήρε αυτό που ήθελε. Οι κανονιέρηδες είναι αναγκασμένοι να φτάσουν σε νίκη απόψε, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με αντίπαλο την Τότεναμ, η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά και προσπαθεί να… κλέψει το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την γκέλα της τελευταίας, αλλά και εκείνη της Τσέλσι, είναι εφικτό να πάρει μεγάλο προβάδισμα για την τετράδα, αν νικήσει απόψε, ή ακόμη και να κυνηγήσει την τρίτη θέση. Η πρόσφατη μεστή εμφάνιση τη γεμίζει αυτοπεποίθηση, ενώ γνωρίζει πως η φιλοξενούμενη πρέπει να ρισκάρει αφού… καίγεται για βαθμούς, διεκδικώντας την παραμονή. Εκτός οι Τίρνεϊ και Πάρτεϊ.

✍️ Η Λιντς είχε αποφύγει την ήττα στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις (3-2-0) που έδωσε στην Πρέμιερ Λιγκ και μπόρεσε να απομακρυνθεί λίγο από την επικίνδυνη ζώνη, όμως η νίκη της Έβερτον κόντρα στην Τσέλσι, την περασμένη Κυριακή, την έβαλε σε μπελάδες. Παίζοντας ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε των Νόριτς (2-1), Γουλβς (3-2) και Γουότφορντ (3-0), πριν αναδειχθεί ισόπαλη (0-0) με την Κρίσταλ Πάλας. Λογική η τελευταία απώλεια (0-4) από τη Σίτι. Έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αφού αντιμετωπίζει ξανά ομάδα της τετράδας, ενώ στη συνέχεια δοκιμάζεται με την Τσέλσι. Με την Έβερτον να βρίσκεται εντός ζώνης, δύο βαθμούς πιο χαμηλά, αλλά με ματς λιγότερο, δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, Μοναδική επιλογή της, να ρισκάρει κόντρα στην ανεβασμένη Άρσεναλ, όμως τα αμυντικά κενά και οι χώροι που ενδεχομένως δώσει στη γηπεδούχο, μπορεί να μην την ευνοήσουν. Τουλάχιστον επιθετικά αποδίδει και σε αυτό θα βασιστεί. Εκτός οι Σάμερβιλ, Φόρσο, Μπάμφορντ, Ντάλας και Ρόμπερτς.

Σίτι

? Η Άρσεναλ έρχεται από μεγάλες νίκες και το ηθικό της βρίσκεται στα ύψη, ενώ μετά τα χθεσινά στραβοπατήματα των Τσέλσι και Τότεναμ, μια νίκη απόψε μπορεί να τη φέρει σε πλεονεκτική θέση στο κυνήγι της… Ευρώπης. Η Λιντς θα ρισκάρει για να πάρει κάτι, αφού παλεύει για την παραμονή και η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας είναι πολύ οριακή. Ποντάρουμε στο 1 & Goal/Goal σε απόδοση 2.80, περιμένοντας από τη γηπεδούχο να φτάσει εύκολα ή δύσκολα στη νίκη, αλλά χωρίς να κρατήσει το μηδέν πίσω. Ένα σκορ 2-1, 3-1, μοιάζει αρκετά πιθανό.

(16:00) Νόριτς – Γουέστ Χαμ

✍️ Η Νόριτς έφτασε μόλις σε μία νίκη στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια που έδωσε στην Πρέμιερ Λιγκ και με το αρνητικό σερί να την κρατά βυθισμένη θέση, δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της. Μετά και την τελευταία ήττα (9η στα 11 πιο πρόσφατα ματς) από την Άστον Βίλα (0-2) υποβιβάστηκε και επίσημα στην Τσάμπιονσιπ. Με τα πολλά ανασταλτικά κενά να την μην την αφήνουν σε ησυχία (71 γκολ παθητικό σε 34 αγωνιστικές) και τα καναρίνια να μην σκοράρουν με μεγάλη άνεση, δεν υπήρχε τρόπος να παλέψει για την παραμονή. Ο εγωισμός της ομάδας έχει πληγεί, αφού πρέπει σχεδόν άμεσα να αρχίσει να σχεδιάζει τη νέα σεζόν που θα… τη βρει, μια κατηγορία πιο χαμηλά. Εκτός δράσης οι Ιντά, Ομομπαμιντέλε, Ζίμερμαν, ΜακΛιν, Καμπάκ και Σάρτζεντ.

✍️ Η Γουέστ Χαμ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνει κοντά στην εξάδα, όμως οι μαζεμένες γκέλες κόντρα σε Μπρέντφορντ (0-2) και Μπέρνλι (1-1) και Τσέλσι (0-1) δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει περισσότερο, τη Γιουνάιτεντ που συνεχίζει να χάνει βαθμούς, κάθε αγωνιστική. Μπορεί πλέον να έχει ανοίξει έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την 7η θέση, όμως εκείνο του Γιουρόπα Λιγκ το… δίνει η εξάδα. Μεσοβδόμαδα, κοντραρίστηκε στον πρώτο ημιτελικό για το Γιουρόπα Λιγκ, υποδεχόμενη την Άιντραχτ, όμως ηττήθηκε με 1-2. Θα ψάξει την ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, στον αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη, στη γερμανική πόλη. Δέχθηκε γκολ στα 11/13πιο πρόσφατα ματς και αυτό αποτελεί, αναμφίβολα, πρόβλημα. Σίγουρα εκτός ο Ογκμπόνα.

? Η Νόριτς υποβιβάστηκε την περασμένη αγωνιστική και σίγουρα το κλίμα δεν είναι ιδανικό. Αν κρίνουμε και από την πρόσφατη φόρμα της και όσα δείχνει στο χορτάρι, μοιάζει δύσκολο να αντιδράσει. Η Γουέστ Χαμ δεν βρίσκεται σε ιδανική φάση και έρχεται από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως της έχει μείνει ο στόχος του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά τη χθεσινή ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προλαβαίνει την εξάδα, όμως για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να νικήσει την ουραγό. Ποντάρουμε στο 2 & Over 1,5 σε απόδοση 2.10, αφού περιμένουμε να τα καταφέρει.

Σίτι

(18:30) Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ

✍️ Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει μάχη για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Λίβερπουλ, έχει τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει σε απόσταση τριών βαθμών και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Νησί. Μετά τον δραματικό αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αν και είχε τεράστιο προβάδισμα έναντι της Ρεάλ, δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και αποκλείστηκε με γκολ στην παράταση, το κλίμα είναι βαρύ. Αν χαθεί και το πρωτάθλημα, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ ζόρικα. Το Σάββατο, επικράτησε πολύ άνετα (4-0) της Λιντς, με τους Γκράμπριελ Ζεσούς, Ακέ, Ρόδρι και Φερναντίνιο να βρίσκουν δίχτυα. Η επιθετική γραμμή της, σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα 21/29 τελευταία ματς, σε όλες τις διοργανώσεις. Θα επιδιώξει να φτάσει σε εύκολη και παράλληλα εμφατική νίκη επί της αδιάφορης Νιούκαστλ για δύο λόγους. Πρωτίστως για να κάνει καθοριστικό βήμα… τίτλου και δευτερευόντως για να διασκεδάσει -όσο μπορεί- τις εντυπώσεις και να ελαφρύνει το κλίμα μετά τον αποκλεισμό… αυτοκτονία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι δίνονται οι Γουόκερ και Τζόουνς.

✍️ Η Νιούκαστλ ερχόταν από τέσσερις σερί νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ και έτσι έφτασε άκοπα στην επίτευξη του στόχου παραμονής στην κατηγορία. Μετά τα τρίποντα κόντρα σε Γουλβς (1-0), Λέστερ (2-1) και Κρίσταλ Πάλας (2-0) και Νόριτς (3-0), λίγο έλειψε να κάνει τη… ζημιά στη Λίβερπουλ. Εμφανίζεται πολύ ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, ενώ αν και δεν έχει κίνητρο, παλεύει σκληρά. Αγωνίζεται χωρίς άγχος και αυτό τουλάχιστον επιθετικά λειτουργεί… άψογα, με τις «καρακάξες» να βρίσκουν με τεράστια ευκολία το γκολ. Βρίσκεται στη 13η θέση με ρεκόρ 11-10-14, με την ομάδα να ευελπιστεί σε μια εξαιρετική επόμενη σεζόν, αφού με το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας, γίνεται λόγος για ηχηρές μεταγραφές και όνειρα… Ευρώπης. Απέναντι στην πρωτοπόρο Σίτι, έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει και να παίξει χωρίς σκοπιμότητες. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι Λιούς, Φρέιζερ και Χέιντεν. Αμφίβολοι οι Σαρ και Τρίπιερ .

? Η Νιούκαστλ παλεύει σκληρά και είναι επικίνδυνη, όμως η Σίτι σε αυτή τη φάση, ειδικά με τον επώδυνο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει περιθώρια για γκέλα. Μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Λίβερπουλ, έχει μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει στο τρίποντο και να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Υπάρχει αξία στο 1 & Goal/Goal σε απόδοση 2.80, αφού το σύνολο του Γκουαρδιόλα έχει την ποιότητα να φτάσει στους βαθμούς, όμως ένα γκολ το μπορεί η φιλοξενούμενη.

Λίβερπουλ

Άρσεναλ

Μονά Αποδεκτά:
16:00 Άρσεναλ – Λιντς: 1 & Goal/Goal || 2,80 @25 Units
16:00 Νόριτς – Γουέστ Χαμ: 2 & Over 1,5 | 2,10 @62 Units
18:30 Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ: 1 & Goal/Goal | 2,80 @25 Units

Previous Article

Πασίγιο για τη Μπέτις

Next Article

Σαλερνιτάνα-Κάλιαρι: Για μια θέση στην Serie A