30 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Ανοιχτά μέτωπα στο Κύπελλο Γερμανίας

Λειψία

Τρείς αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας περιλαμβάνει το σημερινό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα. Από αυτές ξεχωρίζει η εκτός έδρας αποστολή της Λειψίας στο Αννόβερο, αλλά και μονομαχία μεταξύ ομάδων της Bundesliga, της Μπόχουμ και της Φράιμπουργκ.

Η Λειψία φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μετά των αποκλεισμό των παραδοσιακών δυνάμεων της Γερμανίας. Ωστόσο, για να φτάσει εκεί θα πρέπει να περάσει σήμερα από το Αννόβερο. Δεδομένο το ότι στα ημιτελικά θα υπάρχει μια ακόμα ομάδα από την Bundesliga, που θα προκύψει από τη μονομαχία ανάμεσα σε Μπόχουμ και Φράιμπουργκ.

(19:30) Αμβούργο – Καρλσρούη

Την προσπάθεια του για επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία συνεχίζει το Αμβούργο. Ωστόσο, οι δυο τελευταίες αγωνιστικές δεν κύλησαν όπως τις περίμενε. Αρχικά, παραχώρησε ισοπαλία στη Σαντχάουζεν και στη συνέχεια ηττήθηκε με 3-2 εντός έδρας από την Βέρντερ. Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν την ομάδα στην 4η θέση, διατηρώντας της όμως σε απόσταση αναπνοής από τις προνομιούχες θέσεις.

Στο Κύπελλο έχει αποκλείσει έως τώρα κατά σειρά τις Μπραουνσβάικ, Νυρεμβέργη και Κολωνία, όλες εκτός έδρας. Τις δυο τελευταίες μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που το Αμβούργο έφτασε τόσο μακριά στη διοργάνωση ήταν την σεζόν 2018/19. Εκεί πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, κόντρα στην Όσναμπρικ και στη συνέχεια έμεινε εκτός από τη Λειψία.

Το Κύπελλο ίσως αποτελεί μια διέξοδο για την Καρλσρούη, που στο πρωτάθλημα της Zweitte Liga έχει ξεμείνει από κίνητρο. Βαθμολογικά είναι περίπου στη μέση και έτσι δεν διεκδικεί την άνοδο, αλλά ούτε μπορεί να πει κανείς πως κινδυνεύει. Ωστόσο, πρέπει να τονισθεί πως μετρά ένα σερί τριών θετικών αποτελεσμάτων. Δυο νίκες απέναντι σε Νυρεμβέργη και Χολστάιν Κίελ και μια εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Σάλκε.

Στη φάση των «32» απέκλεισε τη Λεβερκούζεν και μάλιστα εκτός έδρας, με 3-2, ενώ αργότερα η τύχη της χαμογέλασε φέρνοντας στο δρόμο της την Μόναχο 1960. Φυσικά, ούτε και εκεί είχε πρόβλημα και έτσι έφτασε σήμερα να ταξιδεύει στο Αμβούργο.

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ακόμα μια φορά φέτος, στην έδρα της Καρλσρούης για το πρωτάθλημα, με το παιχνίδι να τελειώνει ισόπαλο 1-1. Ωστόσο, η γενικότερη παράδοση στο Αμβούργο είναι με τους γηπεδούχους που μετρούν σε σύνολο δεκατεσσάρων παιχνιδιών, επτά νίκες, δυο ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Δεν είναι τόσο εύκολο το παιχνίδι για το Αμβούργο, όσο θέλουν να δείχνουν οι αποδόσεις. Οι φιλοξενούμενοι απαλλαγμένοι από το άγχος στο πρωτάθλημα είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά. Αξίζει το ποντάρισμα στο Χ2.

(19:30) Αννόβερο – Λειψία

Αρκετά καλή περίοδο διανύει το Αννόβερο, που μετά τη χειμερινή διακοπή έχει ηττηθεί μόλις μια φορά. Τελευταίο θύμα η Χολστάιν Κίελ, την οποία κέρδισε με 2-0. Τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα έχουν δώσει την ευκαιρία στο Αννοβερ0 να αποσπαστεί έστω και λίγο από την επικίνδυνη ζώνη, χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να νιώθει ασφάλεια.

Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου διέσυρε εντός αγωνιστικού χώρου την Γκλάντμπαχ, προσπερνώντας το εμπόδιο της με 3-0. Γενικότερα πάντως η εντός έδρας εικόνα του δεν είναι η καλύτερη, με μόλις τέσσερις νίκες σε δώδεκα παιχνίδια. Τεράστιο μοιάζει να είναι το πρόβλημα και στο σκοράρισμα με μόλις δέκα τέρματα ενεργητικό σε δώδεκα εντός έδρας παιχνίδια.

Σερί πέντε παιχνιδιών χωρίς ήττα έχει χτίσει η Λειψία, που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπόχουμ με 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο η Λειψία σκόραρε κάτω από δυο τέρματα, μετά τα μέσα Δεκεμβρίου. Τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα την επανάφεραν εντός τετράδας στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της σεζόν. Παράλληλα, παραμένει και εντός ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, αφού την περασμένη Πέμπτη επικράτησέ με 3-1 της Σοσιεδάδ στην Ισπανία.

Η κληρωτίδα μέχρι τώρα έχει σταθεί αρκετά γενναιόδωρη απέναντι της, αφού μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί απέναντι της ομάδα από την Bundesliga. Στον προηγούμενο γύρο φιλοξένησε τη Χάνσα Ρόστοκ, επικρατώντας άνετα με 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λειψία πέρσι έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκε με 4-1 από την Ντόρετμουντ. Εξίσου σημαντικό στατιστικό το ότι η Λειψία έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές το Αννόβερο, ανεξαρτήτου έδρας μετρώντας ισάριθμες νίκες.

Με τι φόρα που έχει πάρει η Λειψία δύσκολα θα σταματήσει στο Αννόβερο. Ωστόσο, η τιμή του διπλού είναι χαμηλή και δεν αξίζει το ποντάρισμα μας. Πρώτη επιλογή το No Goal, αφού οι γηπεδούχοι δεν φημίζονται για την παραγωγικότητας τους.

(21:45) Μπόχουμ – Φράιμπουργκ

Την πρώτη της ήττα μετά από πέντε διαδοχικά θετικά αποτελέσματα γνώρισε η Μπόχουμ. Θύτης ήταν η Λειψία, που επικράτησε με 0-1, μετά από μια αρκετά ισορροπημένη αναμέτρηση. Ωστόσο, το θετικό σερί που είχε προηγηθεί έχει δώσει τη δυνατότητα στην Μπόχουμ να αποσπαστεί αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αρκετά δύσκολη η πορεία της στο Κύπελλο. Αρχικά ξεπέρασε, στην παράταση, το εμπόδιο της αδύναμης Βουπερτάλερ. Στη συνέχεια έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Άουγκσμπουργκ, ενώ στον προηγούμενο γύρο επικράτησε με 3-1 της Μαίντζ. Πέρσι έφτασε έως την φάση των «16» μένοντας εκτός από την ανώτερη και πιο φορμαρισμένη εκείνη την εποχή Λειψία.

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Φράιμπουργκ, που επικράτησε με 3-0 της Χέρτα, εντός έδρας. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο κρατά το αήττητο της και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Η σταθερότητα που επιδεικνύει, από το ξεκίνημα της σεζόν της έχουν επιτρέψει να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την Λειψία και την Χόφενχάιμ στην 4η θέση.

Η Όσναμπρικ, στην φάση των «32» ήταν η μοναδική ομάδα που τις δημιούργησε προβλήματα έως τώρα στο Κύπελλο, αφού έφτασαν ως τα πέναλτι για να την αποκλείσει. Στον προηγούμενο γύρο διέσυρε την Χόφενχάιμ με 4-1 και μάλιστα εκτός έδρας. Παραδοσιακά δεν περνάει εύκολα από την έδρα της Μπόχουμ, κάτι το οποίο έγινε και φέτος. στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε με 2-1.

Ίσως η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση από τις σημερινές του Κυπέλλου. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε ανοιχτό παιχνίδι, αφού το ρίσκο είναι μεγάλο. Η ισοπαλία μοιάζει αρκετά πιθανή και αξίζει το ποντάρισμα.

Μονά Αποδεκτά

⚽️19:30 Αμβούργο – Καρλσρούη: Χ2 || 2.25 @ 30 Units

⚽️19:30 Αννόβερο – Λειψία: Νο Goal || 2.05 @ 30 Units

⚽️21:45 Μπόχουμ – Φράιμπουργκ: Χ || 3.40 @ 30 Units

Previous Article

Ματς «σταθμός» για την Αναγέννηση Καρδίτσας

Next Article

Νέα αρχή χωρίς Γιαννίκη κάνει η Ένωση