27 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Εμφύλιοι σε Ελλάδα, Ισπανία

Καλημέρα.

Με οριακό κέρδος μας βρήκε η χθεσινή στήλη. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείου του αγώνα να δικαιολογήσει την ανωτερότητα της, έχοντας μόνο κάποια καλά διαστήματα. Μάλιστα στην 4η περίοδο έμεινε χωρίς σκορ στα πρώτα 5(!!) λεπτά με το σκορ να πηγαίνει στο 65-76. Στο άλλο ματς της βραδιάς ο M.James έκανε ακόμη μια φορά “τα δικά του” τελειώνοντας τον αγώνα με 37π/3ρ/7α. επιβεβαιώνοντας έτσι την μια επιλογή μας.

Βραδιά ντέρμπι

Οι δύο «αιώνιοι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν είναι ποτέ… ακόμα ένα παιχνίδι της σεζόν. Η νίκη έχει πάντα μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τα άλλα ματς.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά στη διάρκεια του πρώτου μέρους, στην επανάληψη βελτιώθηκαν, ωστόσο έχασαν στις λεπτομέρειες από τους Καταλανούς κι έχασαν παράλληλα ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη που δίνουν για να βρεθούν στα playoffs της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γι’ ακόμα μια εβδομάδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολάου (φόργουορντ), και τον Σάσα Βεζένκοφ (φόργουορντ).

Ο Παναθηναικός ύστερα από το θετικό αποτέλεσμα με 91-72, βελτίωσε στο 8-14 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Βέβαια, η ψυχολογία της ομάδας χάλασε μερικές ώρες αργότερα, όταν οι πράσινοι ηττήθηκαν εντός έδρας από τον Προμηθέα Πατρών με 78-80.

Το σημαντικό για τον coach Κάτας είναι πως επέστρεψαν για τα καλά στη δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου (φόργουορντ) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (σέντερ), ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχασε με θλάση τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Το “τριφύλλι” έχει πανηγυρίσει μόλις 2 φορές σε 10 εκτός έδρας αναμετρήσεις στη EuroLeague.

Βιλερμπαν-Μιλάνο

Η Γαλλική ομάδα έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα -διπλή αγωνιστική- με 2-0 νίκες. Το ρεκόρ της βελτιώθηκε στο 9-14 και βρίσκεται δύο νίκες πάνω από τον Αστέρα. Όσον αφορά στα του ρόστερ, μετά τον Λετονό γκαρντ Ριχαρντς Λομάσζ, είχε και δεύτερη αποχώρηση, αυτή του Αμερικανού γκαρντ Αλέρικ Φρίμαν ο οποίος συμφώνησε με ομάδα της Κίνας όπου θα συνεχίσει την καριέρα του. Τραυματίστηκε, δε, και θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης ο διεθνής φόργουορντ Καουντί.

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε και εκείνη το 2/2 την περασμένη εβδομάδα στη διπλή αγωνιστική αφού μετά τον Ολυμπιακό επικράτησε και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 82-76 και έφτασε πλέον το ρεκόρ της στο 15-7.

Στο πρωτάθλημα Ιταλίας όπου γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 81-100 από την Τριέστε.

Τραυματίας παραμένει και ο αναπληρωματικός πάουερ φόργουορντ Μπρουκς (2,1π, 2ρ), ενώ για προσωπικούς λόγους δεν ταξίδεψε ο βασικός πλέι-μέικερ Ροντρίγκες (10,6 πόντοι, 4,2 ασίστ).

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια

Πάντα οι εγχώριες μονομαχίες έχουν ιδιαιτερότητες.

Η Ρεάλ, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών (Ράντολφ, Λαπροβίτολα, Κάρολ) τα καταφέρνει μία χαρά. Νίκησε Παναθηναϊκό και Άλμπα στην Ευρώπη και έκανε 2/2. Με ρεκόρ 15-8, θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά πρώτης τετράδας στην βαθμολογία, ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Απέναντί της θα τεθεί η Μπασκόνια, που παρότι νίκησε την  Ζαλγκίρις την προηγούμενη εβδομάδα, έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες εισόδου στην οκτάδα. Το ρεκόρ της είναι 10-13 και πρέπει στις τελευταίες 11 αγωνιστικές, να προσπεράσει τουλάχιστον πέντε ομάδες για να τα καταφέρει. Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πέσει αμαχητί απόψε. Η Ρεάλ είναι το ακλόνητο φαβορί.

Μονό

21:00 : Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.: 1 (-8,5) -> 2,00 @ 30units

Παρολί (2,61) @ 30units

21:45 : Βιλερμπάν-Μιλάνο.: 2 (-3,5) -> 1,62

22:00 : Ρεάλ Μ.-Μπασκόνια.: 1-(4,5)-> 1,61

Ειδικό

21:00 : Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.: Γ.Λαρετζάκης Over 5,5p -> 2,50 @ 25units

Καλή επιτυχία

Previous Article

Δυάδα φιλοξενουμένων

Next Article

Γερμανικό μεσημέρι Σαββάτου με γκολ.