8 Δεκεμβρίου, 2023
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Ντέρμπι στο Παλατάκι

Παλατάκι

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σημερινό πρόγραμμα στην Ελλαδα σε Παλατάκι και Πάτρα. Ο Κώστας Αμοιρίδης αναλύει τις αναμετρήσεις και κρατά τέσσερα σημεία.

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. Το Σάββατο τείνει να γίνει η μέρα μας στοιχηματικά, καθώς για άλλη μια φορά κάναμε το απόλυτο 2/2. Πλήρης επιβεβαίωση στο κομμάτι της ανάλυσης. Στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχουν αρκετές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη, όμως έχω ξεχωρίσει τα δύο από τα τρία ματς της Α1 στην Ελλάδα, σε Παλατάκι και Πάτρα.

(15:45) ΠΑΟΚ-Προμηθεάς Πάτρας

Μέχρι πέρσι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που στοιχηματικά απέφευγα περισσότερο απ’ όλες, κυρίως γιατί δεν μπορούσα να την προσεγγίσω. Αντίθετα, φέτος δείχνει να είναι εντελώς διαφορετικά και να μας δίνει μέχρι τώρα αρκετά ταμεία. Μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει με μια δύσκολη αναμέτρση στο Παλατάκι. Θα παίξει σήμερα απέναντι σε έναν Προμηθέα, ο οποίος διαθέτει μια ταλαντούχα ομάδα επιθετικά. Για το λόγο αυτό ο Λυκογιάννης θα δώσει έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στον περιορισμό του Γιάνγκ.

Από την άλλη πλευρά ο Προμηθέας με την αναβολή αλλά και τη διακοπή είναι σε αγωνιστική απραξία περίπου ένα μήνα. Επιπλέον έχει και ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα με ταξίδι στην Πολωνία για α παίξει με τη Σλασκ για το Eurocup. Το αποψινό ματς φέρνει άσχημες μνήμες στους Πατρινούς, εξαιτίας του περσινού ματς στο Παλατάκι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση. Χωρίς σοβαρά αγωνιστικά θέματα οι δύο ομάδες.

Δεν είναι εύκολο το ματς για καμία από τις δύο και ο φετινός ΠΑΟΚ δείχνει πιο συμπαγής από τα προηγούμενα χρόνια. Η απόδοση που κυκλοφορεί στη νίκη των γηπεδούχων δεν με καλύπτει. Γι αυτό έχω επιλέξει να στραφώ σε ειδικά στοιχήματα.

Εκτίμηση:

Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Προμηθέας μπορεί να τον καθιστά πολύ επικίνδυνο επιθετικά, αλλά συνάμα και αρκετά αφελή αμυντικά. Πρώτη επιλογή το over 78.5 πόντοι για τον ΠΑΟΚ στο 1.83. Δεύτερη επιλογή στο Παλατάκι το over 14.5 πόντων του Φράνκε στο 1.93, καθώς ο Ολλανδός παίρνει αρκετές προσπάθειες.

(17:00) Απόλλων Πάτρας-Λαύριο

Σε αντίθεση με το παιχνίδι στο Παλατάκι, ο αγώνας στην Πάτρα έχει περισσότερο χαρακτήρα “τελικού” για την παραμονή, παρότι είναι πολύ νωρίς. Προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί κάτι τόσο νωρίς, όμως ο νικητής θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα παραμονής. Αντίθετα το Λαύριο μέχρι στιγμής σε 5 παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες, κάτι που καθιστά τη σημερινή αναμέτρηση ως “τελικό”. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Σερέλη να καταφέρει να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με ίδιους στόχους. Θυμίζω ότι ο Απόλλωνας έχει ήδη κερδίσει την Καρδίτσα.

Στο κομμάτι των μεταγραφών το Λαύριο πρόσθεσε στη μηχανή του τον Ρέμι Μάρτιν, έναν παίκτη, θεωρητικά τουλάχιστον, αρκετά ποιοτικό, ο οποίος κατέκτησε το NCAA την περασμένη χρονιά. Στο κομμάτι της τακτικής οι δύο ομάδες είναι εντελώς διαφορετικές, με το Λαύριο αρκετά επιθετικό, ενώ ο Απόλλωνας δεν διαθέτει την ίδια ποιότητα. Σίγουρα το Λαύριο θα κερδίσει κάποια στιγμή και ίσως το αποψινό να είναι και η κατάλληλη ευκαιρία.

Θεωρώ ότι το ματς θα είναι ντέρμπι και σε καμία περίπτωση ο Απόλλωνας δεν μπορεί να υποστηρίξει απόδοση τόσο χαμηλή στο κομμάτι της νίκης. Άλλωστε ως γηπεδούχος θα έχει αυτός πιο πολύ την πίεση για τη νίκη.

Εκτίμηση:

Όπως και στο ματς στο Παλατάκι και εδώ περιμένω ντέρμπι. Πιστεύω ότι το Λαύριο μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα απ όσα δείχνουν οι αποδόσεις. Πρώτη επιλογή το διπλό με +4.5 πόντους στο 1,87. Επίσης με ρίσκο θα κρατήσω και τη νίκη των φιλοξενούμενων στο 2.75.

Μονά Αποδεκτά:

15:45 ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πάτρας: ΠΑΟΚ Over 78.5 πόντοι || 1,83 @ 10 Units

15:45 ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πάτρας: Φράνκε Over 14.5 πόντοι || 1,93 @ 5 Units

17:00 Απολλών Πάτρας-Λαύριο: 2 (+4.5) πόντοι || 1,87 @ 10 Units

17:00 Απολλών Πάτρας-Λαύριο: 2 || 2,75 @ 5 Units

Previous Article

Σε οριακή κατάσταση το Αιγάλεω

Next Article

Group B: Για την υπέρβαση το Ιράν