10 Δεκεμβρίου, 2023
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Η σημασία στην άμυνα

άμυνα

Προμηθεάς και Τούρκ Τέλεκομ θα προσπαθήσουν με οδηγό την άμυνα να κερδίσουν τους σημερινούς τους αντιπάλους . Ο Κώστας Αμοιρίδης αναλύει τις αναμετρήσεις και κρατά δύο επιλογές.

Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. Μία απαιτητική εβδομάδα στη Euroleague τελείωσε και μπαίνουμε σε ρυθμούς πρωταθλημάτων. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει ματς από όλα τα πρωταθλήματα, από τα οποία δεν λείπει σχεδόν ποτέ η αγαπημένη Α1. Στο ματς όπου η άμυνα ξεχωρίζει γι τις δύο ομάδες, Προμηθέας και Κολοσσός θα δώσουν τη δική τους μάχη.

(12:00) Τούρκ Τέλεκομ-Μπούρσασπορ

Μεγάλο ντέρμπι στην Τουρκία για τις ομάδες που διεκδικούν μία θέση στην τετράδα. Η Τούρκ Τέλεκομ αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη φέτος, καθώς χωρίς τα μεγάλα ονόματα έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί. Κυρίως μέσα από την άμυνα ξεκινάει όλο το παιχνίδι της, καθώς πνίγει τους αντιπάλους της. Επίσης μέσα στη ρακέτα κυριαρχεί ο Τζόουνς ένας παίκτης που αποτελεί σημείο αναφοράς. Στην περίφέρεια ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία του Μπουτέιγ.

Από την άλλη πλευρά η Μπούρσασπορ ξεκίνησε ως μία ομάδα με βάση της την άμυνα, όμως στη συνέχεια αυτό μοιάζει να άλλαξε. Ωστόσο η αλλαγή αυτή δεν έχει χαλάσει και την πλειοψηφία των αποτελεσμάτων της, το αντίθετο μάλιστα. Ο προπονητής της ομάδας Αλιμπίγεβιτς έχει δημιουργήσει ένα κράμα ξένων και Τούρκων παικτών, οι οποίοι έχουν φέρει την ομάδα στην 4η θέση.

Το σημερινό παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στη 2η και την 4η ομάδα. Η Τούρκ Τέλεκομ ωστόσο στην έδρας της είναι πολύ δυνατή, καθώς κατεβάζει τους αντιπάλους της περίπου στους 75 πόντους.

Εκτίμηση:

Θεωρώ ότι η Τέλεκομ έχει το προβάδισμα, καθώς ειδικά μέσα στην έδρα της καταφέρνει πολύ πιο δυνατές και ταλαντούχες ομάδες να τις περιορίζει με την άμυνά της. Επιλογή ο άσοςό με -3.5 πόντους στο 1.85.

(17:00) Προμηθέας Πάτρας-Κολοσσός Ρόδου

Η αλλαγή προπονητή τους τελευταίους μήνες όπως είναι λογικό έφερε αλλαγές και στο κομμάτι της εικόνας της ομάδας. Ο Προμηθέας δίνει πλέον ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα μέσα από την οποία ψάχνει πολλές φορές και άλλες επιθετικές λύσεις. Απέναντι στη Μπούντουσνοστ μεσοβδόμαδα για το Eurocup αξιοποίησε στο έπακρο την εξαιρετική βραδιά του Κουλμπόκα, από τον οποίο πήρε 30 πόντους. Επίσης οι προσθήκες τον Τόμασον και Χόγκ δείχνουν να έχουν βοηθήσει την ομάδα και να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο.

Από την άλλη πλευρά ο Κολοσσός πήρε, όπως όφειλε, τα 4 σερί εντός έδρας παιχνίδια που είχε με αποτέλεσμα να είναι στην 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το καλύτερο όλων είναι πως κέρδισε τα συγκεκριμένα ματς, παρά την απουσία του αρχισκόρερ Στάρκς. Η δουλειά του Παπαθεοδώρου στην άμυνα έχει βελτιώσει πολύ το προφίλ της ομάδας.

Με βάση τη θέση των δύο ομάδων θα περιμένε κάποιος οι αποδόσεις να είναι πιο ισορροπημένες. Ωστόσο η εικόνα του Κολοσσού εκτός έδρας είναι εντελώς διαφορετική, καθώς χάνει αρκετή από τη δυναμική του. Η άνοδος του Προμηθέα και κυρίως αμυντικά του δίνει ένα προβάδισμα, παρότι δεν παρουσιάζει μεγάλη σταθερότητα.

Εκτίμηση:

Και οι δύο ομάδες θα δώσουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και πολλά θεωρώ θα κριθούν στο ποσοστό των βολών. Επιλογή ο άσος με under 76.5 πόντους για το Κολοσσό στο 1.75.

Μονά Αποδεκτά:

12:00 Τούρκ Τέλεκομ-Μπούρσασπορ: 1(-3.5) πόντοι || 1,85 @ 10 Units

17:00 Προμηθέας Πάτρας-Κολοσσός Ρόδου: 1 & Κολοσσός Ρόδου under 76.5 πόντοι || 1,80 @ 10 Units

Previous Article

Μπορούν τις πρώτες νίκες Βέρντερ και Φράιμπουργκ;

Next Article

Βέλγιο: Επιστροφή για Βέστερλο