7 Δεκεμβρίου, 2023
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Eurobasket 2022: Ο τελικός απολογισμός

Eurobasket

Άλλο ένα Eurobasket έφτασε στο τέλος του αφήνοντας και με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μια γλυκόπικρη γεύση. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε όσα έγιναν εν γένει στη διοργάνωση.

Το φετινό Eurobasket θεωρώ αρχικά ότι δεν διέφερε πολύ από τα προηγούμενα, κυρίως στο κομμάτι των εκπλήξεων. Οι εκπλήξεις φυσικά που στο μάτι του κοινού θεατή είναι πάντα ευχάριστες κυρίως γιατί δεν καθιστά ένα παιχνίδι προβλέψιμο.

Προσωπικά στο κομμάτι των ευχάριστων εκπλήξεων θα έβαζα την Πολωνία. Μια ομάδα με μέτριας δυναμικής ρόστερ κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, βγάζοντας μάλιστα εκτός στην προηγούμενη φάση την περσινή πρωταθλήτρια Σλοβενία. Επίσης θεωρώ ότι επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ορισμό της λέξης “ομάδα”. Χωρίς τα μεγάλα αστέρια, αλλά με σωστά κατανεμημένους ρόλους, μπόρεσε να πετύχει. Σίγουρα από την κατηγορία αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η Ιταλία. Μπορεί να διαθέτει σαφώς καλύτερο ρόστερ από την Πολωνία, όμως ο Πατσέκο παρουσίασε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του μια ομάδα που θέλει και μπορεί να παίξει ένα σύγχρονο στυλ μπασκετ σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Eurobasket.

Από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι τα μεγάλα φαβορί, Σερβία, Ελλάδα, Σλοβενία δεν παρουσίασαν όσα πολλοί ανέμεναν. Οι Σέρβοι πιστεύω ότι αδίκησαν τους εαυτούς με την επιλογή του Πέσιτς στον πάγκο, ο οποίος στα μάτια μου δεν μπορεί να διαχειριστεί παίκτες τέτοιου επιπέδου. Η Σλοβενία από την άλλη μεριά εμφάνισε ένα κουρασμένο πρόσωπο. Θεωρώ πως αν δεν συμμετείχε ο Ντονσιτς, οι Σλοβένοι ίσως και να είχαν αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων. Τέλος, η Εθνική μας ομάδα είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να πάρει μετάλλιο. Ωστόσο πραγματοποίησε το χειρότερό της παιχνίδι τη λάθος στιγμή.

Για το τέλος άφησα επίτηδες την πρωταθλήτρια του φετινού Eurobasket Ισπανία. Νομίζω ότι ο τρόπος που καταφέρνει να κερδίζει, όχι μόνο σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και σε συλλογικό, είναι πραγματικά άξιο αναφοράς. Παρότι η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική, αυτό δεν την εμπόδισε να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο.

Τέλος, θεωρώ ότι στοιχηματικά το Εurobasket έκλεισε με θετικό πρόσημο. Σε λίγες μέρες άλλωστε ξεκινάει η χρονιά σε όλα τα πρωταθλήματα όπου θα έχουμε φυσικά την ευκαιρία να τα δούμε και να τα αναλύσουμε σε κάθε αγωνιστική.

Previous Article

Ligue 1: Εκτός φόρμας η Λυών

Next Article

Σκωτία – Ουκρανία: Μάχη πρωτιάς στον όμιλο