18 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Στήριξη στα αουτσάιντερ

αουτσάιντερ

Ξεκινούν απόψε τα παιχνίδια στα playoff στην Ισπανία με τη Μπανταλόνα, παρότι αουτσάιντερ, να έχει καλές πιθανότητες κόντρα στη Μπασκόνια. Ο Κώστας Αμοιρίδης αναλύει τις σημερινές αναμετρήσεις και κρατά τρεις επιλογές.

Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. Σε όλες τις χώρες πλέον έχουμε μπει στο πιο κρίσιμο κομμάτι των πρωταθλημάτων, τα playoff. Σήμερα έχει τζάμπολ και η Ισπανία με το πρώτο ματς να είναι ανάμεσα σε Μπασκόνια και Μπανταλόνα. Οι φιλοξενούμενοι, παρότι αουτσάιντερ, έχουν καλές πιθανότητες να παλέψουν τη σειρά αλλά και το ματς. Επίσης δύσκολο παιχνίδι και για τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι που θέλει να τελειώσει από απόψε τη σειρά.

(19:15) Περιστέρι-Παναθηναϊκός

Αρκετά ανταγωνιστικό ήταν ξανά το Περιστέρι, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ και παρότι αουτσάιντερ στη σειρά έδειξε ότι θα πέσει μαχόμενο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά δυνατό και παρόλο που το σκορ πήγε ψηλά κατάφερε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, δίχως φόβο. Ωστόσο στην 3η περίοδο άλλαξαν όλα με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να σκοράρει, αλλά το Περιστέρι να μην μπορεί να ακολουθήσει. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, πίεσαν και με επιμέρους σκορ 27-10, το 49-49 έγινε 76-59. Όμως οι παίκες του Σπανούλη δεν τα παράτησαν, πίστεψαν στην ανατροπή και έφτασαν αρκετά κοντά, μέχρι το -9. Στο τέλος ωστόσο δεν κατόρθωσαν κάτι περισσότερο με τη διαφορά να μένει σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα 3 πρώτα παιχνίδια βλέπουμε ένα Περιστέρι αρκετά μαχητικό που δείχνει ότι δίκαια έφτασε μέχρι εδώ και κοντράρει στα ίσια τους πράσινους. Φυσικά τόσο οι απουσίες παικτών, Μπέικον, Τόμας, Γουόλτερς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν κατεβάσει την ποιότητα του φαβορί. Ο Σπανούλης παλεύει και πιέζει στο “1” εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχει θέματα και είναι πολύ πιθανό να λείψει και ο Λι σήμερα. Θυμίζω πως ο μοναδικός καθαρός playmaker έχει πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή παραμένει αμφίβολη.

Πιστεύω ότι ακόμα και αν παίξει ο Λι δεν θα είναι σε απόλυτο βαθμό έτοιμος και φυσικά μπορεί το Περιστέρι να το εκμεταλλευτεί ακόμα πιο πολύ. Επιπλέον οι λιγοστές επιθετικές λύσεις για το Σερέλη βγάζουν ξεκάθαρα πιο αμυντικό πλάνο, καθώς δεν είναι πάντα δεδομένο ότι θα μπαίνουν τα σουτ.

Εκτίμηση:

Ακόμα και αν χάσει σήμερα το Περιστέρι αυτό πιστεύω ότι θα γίνει πολύ δύσκολα, καθώς ειδικά εντός έδρας αλλάζει προς το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε κάτι την ομάδα προηγούμενων χρόνων, δεν τρομάζει και αν ο Λι δεν παίξει το πρόβλημα στη δημιουργία θα είναι τεράστιο. Επιλογή μου το συνδυαστικό 1 (+11,5) πόντοι & Under 170.5 πόντοι σε απόδοση 1,91.

(19:30) Μπασκόνια-Μπανταλόνα

Τζάμπολ στα playoff με το πρώτο παιχνίδι να είναι ανάμεσα σε Μπασκόνια και Μπανταλόνα. Στην παρούσα φάση ο νικητής θα κριθεί στις 2 νίκες. Η Μπασκόνια τερμάτισε στη δεύτερη θέση, συνεπώς έχει και το αντίστοιχο πλεονέκτημα έδρας. Η Μπανταλόνα ωστόσο έχει καλή παράδοση φέτος με την ομάδα του Πεναρόγια, καθώς μετράει 1 νίκη σε 2 παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας. Όμως η μία ήττα στο σημερινό γήπεδο έγινε στον πόντο με 84-83. Επίσης η νίκη έγινε στο κύπελλο, εντός έδρας για τη Μπανταλόνα.

Για τους γηπεδούχους η εικόνα έχει αλλάξει μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Δείχνουν λίγο κουρασμένοι και φυσικά ο ρυθμός τους μέσα στο γήπεδο αλλά και η αυτοπεποίθηση δεν θυμίζει εκείνη στα μέσα της χρονιάς. Φυσικά η ποιότητα παραμένει δεδομένη και η δυναμική εντός έδρας. Όμως δεν αποτελεί πλέον φόβητρο για καμία ομάδα. Μπορεί η Μπανταλόνα να είναι το αουτσάιντερ στη σειρά, παρ όλα αυτά θεωρώ ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Θα χρειαστεί σίγουρα μία νίκη εκτός αν θέλει να περάσει, οπότε το αποψινό ματς είναι η πρώτη της ευκαιρία.

Εκτίμηση:

Η κανονική διάρκεια δεν έχει καμία σχέση με τα playoff. Πλέον η Μπασκόνια οφείλει να αποδείξει στο παρκέ ότι δικαίως είναι το φαβορί της σειράς. Η Μπανταλόνα έχει παίκτες με εμπειρία και θα παίξει τη χρονιά της μέχρι τέλους. Eπιλογή μου το συνδυαστικό 2 (+15.5) & Μπανταλόνα Over 77.5 πόντοι σε απόδοση 1,82.

Γερμανία BBL

Και στη Γερμανία έχουμε φτάσει αισίως στα ημιτελικά. Μεγάλη έκπληξη φυσικά ο αποκλεισμός της Άλμπα Βερολίνου από την Ούλμ. Πλέον η Ούλμ θα παίξει κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο άλλο ζευγάρι η Βόννη θα κοντραριστεί με τη Λούντβισμπουργκ. Λογικά θα δούμε τελικό ανάμεσα σε Μπάγερν και Βόννη με την ομάδα του Ίσαλο να έχει πλεονέκτημα έδρας.

Στις αποδόσεις για κατάκτηση σωστά, ως ένα βαθμό είναι φαβορί η Μπάγερν και λόγω εμπειρίας. Όμως πιστεύω ότι οι τιμές αδικούν λίγο τη Βόννη (2.50) και Μπάγερν (1.65). Στην ουσία η Μπάγερν θέλει τουλάχιστον 1 break, καθώς δεν αποκλείω η Βόννη να καταφέρει να κερδίσει και στο Μόναχο. Ο Ίσαλο εγγύηση στον πάγκο για τη Βόννη. Από την άλλη πλευρά η Μπάγερν έχει απουσίες, χωρίς Λούσιτς και Χάντερ και με τον Τρινκέρι ίσως να χαιρετάει το καλοκαίρι. Σωστά αουτσάιντερ η Βόννη, ωστόσο θεωρώ λίγο υψηλή την τιμή για τέτοιο αουτσάιντερ.

Εκτίμηση:

Περιμένω από τη Βόννη να εκμετελλευτεί την έδρα της και να πάρει το τρόπαιο ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει και διπλό στο Μόναχο. Επιλογή μου κατάκτηση τροπαίου από τη Βόννη σε απόδοση 2,50.

Μονά Αποδεκτά:

19:15 Περιστέρι-Παναθηναϊκός: 1 (+11.5) & Under 170.5 πόντοι || 1,91 @ 20 Units

19:30 Μπασκόνια-Μπανταλόνα: 2 (+15.5) & Μπανταλόνα Over 77.5 || 1,82 @ 15 Units

Κατάκτηση BBL: Βόννη || 2,50 @ 10 Units

Previous Article

Στο… πόδι η Στουτγκάρδη, «λύκοι» για Ευρώπη

Next Article

Καλοπληρωμένη επιλογή στο Βερόνα-Έμπολι