28 Μαρτίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Ρωτήστε την Κρίσταλ Πάλας πως ανεβαίνουν στην Premier League!

Από το 1987 και 5 χρόνια πριν την ίδρυση της Premier League (1992) άρχισε η Ομοσπονδία της EFL να διοργανώνει τους αγώνες Play-Off ανόδου στην Premier League. Τότε την πρώτη χρονιά στον διπλό τελικό, που ήταν η πρώτη και τελευταία, η Τσάρλτον απέκλεισε την Λίντς κερδίζοντας την με 2-1 και ενώ ο πρώτος αγώνας στο “Elland Road” τελείωσε ισόπαλος 1-1. Την επόμενη χρονιά αποφασίστηκε ο τελικός να είναι μονός με την Μίντλεσμπρο να κερδίζει την Τσέλσι με 2-1 και να της “κόβει” τον δρόμο της ανόδου.

Από την χρονιά 1990 η  Αγγλική Ομοσπονδία πήρε και την απόφαση όπως ο τελικός να διεξάγεται πάντοτε στο στάδιο “ Wembley” ενώ όταν αποφασίστηκε η ανακατασκευή του οι τελικοί από το 2001 μεταφέρθηκαν στο στάδιο “Millennium” του Κάρντιφ. Εκεί έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του “Wembley” το 2007 όταν και επανήλθαν.

Ιστορικά αλλά και στατιστικά να τονίσουμε ότι η Κρύσταλ Πάλας θεωρείται ομάδα τελικών ανόδου Championship αφού κέρδισε 4 φορές σε τελικό. Το 1989 επικράτησε της Μπλάκμπερν με 4-3, το 1997 κέρδισε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 1-0, το 2004 επίσης με 1-0 κέρδισε την Γουέστ Χαμ ενώ το 2013 πάλι με 1-0 κέρδισε την Γουότφορντ. Σημειώστε ότι η Κρύσταλ Πάλας έχασε την άνοδο το 1996 όταν στον τελικό επικράτησε η Λέστερ με 2-1. «Μαύρες Γάτες» του θεσμού θεωρούνται η Ντέρμπι, Ρέντινγκ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που βρέθηκαν σε 3 τελικούς έκαστος και δεν κατάφεραν να κερδίσουν και να εξασφαλίσουν την άνοδο.

Previous Article

Μάχη τελικού Champions League στη φωλιά των.. «Δράκων»

Next Article

Έρχεται ο 3ος «εμφύλιος» τελικός για τις Αγγλικές ομάδες…