18 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Πιο κοντά στην κούπα η Μπέτις

Μπέτις

Τελικός του Copa Del Ray ανάμεσα στη Μπέτις και τη Βαλένθια. Η αναμέτρηση είναι νοκ – άουτ και θα διεξαχθεί στο ουδέτερο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα της Μπέτις.

Δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα αυτό το Σαββατοκύριακο στη La Liga, αφού δεσπόζει ο τελικός του Κύπελλου. Μπέτις και Βαλένθια διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με στόχο εκτός από τον τίτλο και ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

(23:00) Μπέτις – Βαλένθια

Στον πρώτο της τελικό, μετά την περίοδο 2004/2005, παίζει απόψε η Μπέτις. Οι Πράσινοι της Σεβίλλης, την χρονιά εκείνη σήκωσαν το τρόπαιο απέναντι στην Οσασούνα. Στα χρόνια όμως που ακολούθησαν το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι δυο κατακτήσεις πρωταθλήματος στη δεύτερη κατηγορία. Φυσικά, εκείνος που διψά περισσότερο από κάθε άλλον για τον τίτλο είναι ο τεχνικός της ομάδας Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος δεν έχει κατακτήσει τίποτα, εντός Ισπανίας.

Στα μέσα της εβδομάδας η Μπέτις γνώρισε την πρώτη της ήττα, μετά από πέντε αγωνιστικές. Θύτης ήταν η Έλτσε, με 1-0 και μάλιστα μέσα στη Σεβίλλη. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τη Μπέτις ακόμα πιο πίσω στην βαθμολογία, κάτι που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Από την αποστολή απουσιάζουν ο μέσος Καμαράσα και ο αμυντικός Μοντόγια, οι οποίοι όμως είναι μακροχρόνια απόντες.

Θετική παράδοση σε τελικούς Κυπέλλου έχει η Βαλένθια, που κατέκτησε τον τίτλο και τις τρείς τελευταίες φορές που συμμετείχε σε αυτούς. Ωστόσο, ο φετινός είναι ακόμα πιο σημαντικός αφού είναι και η μοναδική ευρωπαϊκή διέξοδο για τις Νυχτερίδες.

Η ομάδα έχει εδώ και καιρό επικεντρώσει το μυαλό της σε αυτό το παιχνίδι, κάτι που της στοίχισε στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια πραγματοποίησε αρκετές δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην κερδίσει κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Οι δυο ομάδες, το 2019, έδωσαν μεταξύ τους διπλές αναμετρήσεις για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η Βαλένθια, μετέπειτα Κυπελλούχος, πήρε την πρόκριση μετά από ισοπαλία (2-2), στη Σεβίλλη και νίκη (1-0), στο Μεστάγια. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως στον πρώτο γύρο, του φετινού πρωταθλήματος η Μπέτις διέσυρε τη Βαλένθια με 4-1 εντός έδρας.

Μπορεί η αναμέτρηση να γίνεται σε ουδέτερη έδρα, όμως η Μπέτις έχει το προβάδισμα, αφού γίνεται στην πόλη της. Παράλληλα η ομάδα του Πελεγκρίνι δείχνει να είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ενίσχύοντας έτσι τον άσο του 2.05, πού είναι και η επιλογή μας.

Μονό Αποδεκτό

⚽️23:00 Μπέτις – Βαλένθια: 1|| 2,05 @ 30 Units

Previous Article

Νίκη παραμονής για τη Βόλφσμπουργκ

Next Article

Έτοιμη για μάχη η Άρσεναλ