20 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Παρουσίαση και μακροχρόνια του Εκουαδόρ.

Γεια και χαρά σας από  τη χώρα του Ισημερινού.

Οποιαδήποτε άλλη μέρα, μπορεί να νομίζατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το Εκουαδόρ να έχει μια ευκαιρία να τα πάει καλά στο Κόπα Αμέρικα. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά, καθώς είχε μια φοβερή χρονιά για το 2020 και συνεχίζει στις αρχές του 2021. Ο Ισημερινός είναι αυτή τη στιγμή 3ος στα προκριματικά του Κατάρ 2022(πίσω από Βραζιλία και Αργεντινή). Φαίνεται ότι πρόκειται να περάσει εύκολα, αλλά το ερώτημα είναι, μπορούν να φέρουν αυτή τη δυναμική στο Κόπα Αμέρικα 2021;

Τελευταίος αγώνας.

9 Ιουνίου  Εκουαδορ – Περού  1-2

Κόντρα στη ροή του  ματς με ευκαιρίες (15-8) για την ομάδα του Ισημερινού και συντριπτική κατοχή (69%) , δέχτηκαν πρώτοι γκολ στο 63’. Ίσως και λόγω των μαζεμένων τριών  αλλαγών στο 45’  που μπέρδεψαν προσωρινά τους La Tri. Ακολούθησαν αμέσως άλλες 2 αλλαγές στο 65’ κ 66’ που έκοψαν ξανά το ρυθμό του Εκουαδόρ. (Κάπου ψηλά ο Αλέφας σίγουρα βρίζει και μουντζώνει). Το έργο στη συνέχεια δεν το λες και έκπληξη… Όλη η ομάδα βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει και στο 89’ κατάφερε… να φάει και το 0-2. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το γκολ της τιμής στο 93’ από τον Πλάτα.

Να λοιπόν που έκανε και το Περού την πρώτη του νίκη μετά από 6 αγωνιστικές στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. (Αχταρμάς τα προγνωστικά και τα πνεύματα της μαντείας άρχισαν να ρίχνουν πασιέντζες).

Ιστορία  :

Ο Ισημερινός είναι μόνο 1 από τις 2 χώρες της CONMEBOL που δεν έχουν κερδίσει τον διάσημο τίτλο. Δεν έχουν φτάσει καν στο τοπ 3, το κοντινότερο που ήρθαν ποτέ ήταν το 1993 όταν τερμάτισαν 4οι στη διοργάνωση.

Έχει επίσης το αρνητικό ρεκόρ της μεγαλύτερης σε έκταση ήττας με 12-0 από της Αργεντινή το 1942.

Στην πρόσφατη ιστορία, έχουν ως επί το πλείστον αποκλειστεί στη φάση των ομίλων, εκτός από το 2016, όταν κατάφεραν να φτάσουν στα προημιτελικά, αλλά έχασαν από τους οικοδεσπότες  Αμερικανούς.

Το Εκουαδόρ είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη χειρότερη ομάδα στη Νότια Αμερική σύμφωνα με την Παγκόσμια κατάταξη της FIFA και δεν έχει ληφθεί ποτέ σοβαρά υπόψη στη διοργάνωση, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει  με την κρυφή δύναμη του διαγωνισμού. Ο Ισημερινός χρειάζεται μια καλή πορεία στο Κόπα Αμέρικα του 2021, αν θέλει να προσθέσει λίγο σεβασμό στο έθνος του όσον αφορά την ποδοσφαιρική ικανότητα.

Η La Tri (Τρίχρωμη) έχει  βελτιωθεί όλα αυτά τα χρόνια και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σαφής απόδειξη ότι δεν πρέπει να την παίρνει κανείς αψήφιστα.

Το 6-1  επί της Κολομβίας και το 4-2 επί της Ουρουγουάης τον περασμένο Νοέμβριο και τον Οκτώβρη αντίστοιχα άλλωστε είναι φανερή απόδειξη των παραπάνω.

Αποστολή :

Ο Jordi Cryuff γιος του θρυλικού ιπτάμενου Ολλανδού Johan Cryuff διορίστηκε προπονητής του Ισημερινού. Αλλά η πανδημία τον έκανε να  παραιτηθεί  χωρίς να οδηγήσει τον Ισημερινό ούτε σε ένα παιχνίδι. Έτσι η ευκαιρία πήγε στο δρόμο του Αργεντινού  Αλφάρο.

Ο Αλφάρο  σταμάτησε νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα για να ασχοληθεί με την προπονητική.  Στη διακεκριμένη πορεία του, διαχειρίστηκε  μια σειρά από συλλόγους στην πατρίδα του, όπως η Μπόκα Τζούνιορς, η Ροζάριο Σέντραλ και η Σαν Λορέντζο. Έχει δοκιμάσει την τύχη του σε ξένα κλαμπ όπως η Αλ Αχλί και  η Τίγκρες. Ο Ισημερινός του παρουσίασε την πρώτη ευκαιρία να προπονήσει μια Εθνική ομάδα και την αποδέχτηκε.

Ο Έννερ Βαλένθια είναι ο πρώτος σκόρερ για την Ελ Τρι. Μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Αγκουστίν Ντελγκάντο με 31 γκολ.

Ευέλικτος επιθετικός, ο Βαλένθια έχει ξεκινήσει την καριέρα του ως εξτρέμ πριν παίξει κεντρικά ως επιθετικός. Ακόμα και τώρα αναπτύσσεται περιοδικά στις πτέρυγες. Έχει απολαύσει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη με τη Γουέστ Χαμ και την Έβερτον.

Η αρχαιότητα και η εμπειρία του σίγουρα θα βοηθήσουν τους Έιντζελ Μίνα και Μίκαελ Εστράντα.

Ο Pervis Estupinan είναι ένας σύγχρονος φουλ μπακ που έχει άπειρες δυνατότητες. Μετά τη μετακόμισή του στη Βιγιαρεάλ, το παιχνίδι του έχει ενισχυθεί τακτικά στη La Liga.

Είναι γρήγορος και με ιδανική σωματοδομή  για να αμύνεται. Πάντα κάνει τα τρεξίματα για να βγει στην επίθεση. Οι επιστροφές του είναι επίσης αστραπιαίες  για να υπερασπιστεί  όποιες κόντρες βγάλει ο αντίπαλος.

Έβαλε πρόσφατα το παρθενικό του γκολ με την Εθνική στο 6-1 επί της Κολομβίας.

Ο Αργεντινός προπονητής βάζει την ομάδα του σε πολλαπλούς σχηματισμούς που  αλλάζουν ακόμη και στη μέση του παιχνιδιού. Στα λίγα ματς που έχουμε δει τον Ισημερινό υπό τον Αλφάρο, τους ξεκινάει σε σχηματισμό 4-2-3-1, αλλά στην πορεία ο σχηματισμός μετατρέπεται  σε ένα εμφανές 4-2-4 καθώς τα εξτρέμ  παίρνουν πιο κεντρική  κατοχή του μισού γηπέδου  ενώ τα  μπακ προωθούν  την μπάλα μπροστά.

Τερματοφύλακες : Alexander Dominguez, Pedro Ortiz, Hernan Galindez.

Αμυντικοί : Felix Torres, Fernando Leon, Moises Corozo, Jackson Porozo, Pervis Estupinan, Leonel Quinonez, Pedro Perlaza, Romario Caicedo.

Μέσοι : Jordy Alcivar, Christian Noboa, Dixon Arroyo, Jose Carabali, Damian Diaz, Johnny Quinonez, Moises Caicedo.

Επιθετικοί : Fidel Martinez, Gonzalo Plata, Angel Mena, Micheal Estrada, Leonardo Campana, Jose Angulo, Enner Valencia, Walter Chala.

Πάρτε και ένα γκολάκι δώρο από εμένα.

Πρόγραμμα (Β όμιλος)  :

14  Ιουνίου    Κολομβία – Εκουαδόρ

21 Ιουνίου     Βενεζουέλα – Εκουαδόρ

24 Ιουνίου     Εκουαδόρ – Περού

28 Ιουνίου    Βραζιλία – Εκουαδόρ

Εκτίμηση :

Εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από τον όμιλο. Η συνέχεια εξαρτάται από το με ποιον θα καταλήξουν να παίξουν στα προημιτελικά. Αν πετύχουν έναν συντριπτικά καλύτερο αντίπαλο, θα είναι μια άτυχη πρόωρη έξοδος για τη La Tri. Δεν ξέρω πραγματικά τη μοίρα αυτής της ομάδας, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αποτελεί ένα κρυφό χαρτί που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις κορυφαίες ομάδες  της διοργάνωσης αν φτάσει μακριά στα νοκ-άουτ στάδια.

Εμείς όμως έχουμε την μαγική μας σφαίρα και βλέπουμε :

Ο Μίκαελ Εστράντα, ο 25χρονος κεντρικός φορ είναι ο υπεύθυνος για την ηγεσία της επίθεσης στον Ισημερινό. Παίζει σε ένα εξέχον πρωτάθλημα στο Μεξικό και είχε μια αξιοπρεπή περασμένη σεζόν. Ο Εστράντα έχει παίξει μέχρι στιγμής πολύ καλά υπό τον Αλφάρο. Ο Αλφάρο έχει επίσης τη δυνατότητα να παίξει με δεύτερο επιθετικό και μπορεί να δούμε τον θρύλο της ομάδας Έννερ Βαλένθια και τον Εστράντα να σχηματίζουν καλή χημεία κατά τη διάρκεια των αντεπιθέσεων.

Αν δεν είστε ο Τρύφωνας Σαμαράς , τα σχόλια για το μαλλί να σας λείπουν. Γίναμε όλοι στυλίστες στη χώρα . Δε θα με συγχίσετε πάλι το έρημο το μέντιουμ. (Αστειεύομαι φυσικά , εγώ το σχολίασα πρώτος.)

Πρόταση :

1ος σκόρερ διοργάνωσης – Μίκαελ Εστράντα ή Εστράδα. (100.00) Value bet.

Previous Article

Δεν αντικαθιστά τον τραυματία Φαν Ντε Μπεκ ο Ντε Μπουρ!!!

Next Article

Παρουσίαση και μακροχρόνια Ουρουγουάης.