20 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Παρουσίαση και μακροχρόνια Αργεντινής.

Καλώς σας βρίσκω φίλοι μου καλοί. Για να δούμε τι ωραία νέα (και παλιά βεβαίως βεβαίως) έχουμε από την Αλμπισελέστε. Το αγαπημένο σας μέντιουμ σας έχει καλυμμένους , εσείς απλά καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε.

Τελευταία εμφάνιση πριν το Κόπα Αμέρικα.

9 Ιουνίου  Κολομβία – Αργεντινη     2-2

Σε ένα ματς που οι ομάδες κυριάρχησαν σε 1 ημίχρονο έκαστη , η Αλμπισελέστε μπήκε δυνατά κάνοντας το 0-2 στο 8’ με τον Paredes L. 5 λεπτά πριν ο Ρομέρο είχε ανοίξει το σκορ για τους Αργεντινούς.

Ο Leandro Paredes (Αργεντινή) παίρνει μια φοβερή πάσα, βρίσκεται τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και στέλνει την μπάλα χαμηλά, στην δεξιά γωνία της εστίας. Υπέροχο τελείωμα.

Στην αρχή του 2ου μέρους με 3 αλλαγές και κυρίως την είσοδο των Μπόρχα , Μπάριος   για την Κολομβία η εικόνα άλλαξε. 1 πέναλτι του Μιούριελ στο 51’ μετέφερε το άγχος στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Η Αργεντινή έφτασε μια ανάσα από  τη νίκη αλλά ο Borja M.   δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έτρεξε μέσα στην περιοχή για να εκμεταλλευτεί μια κοφτερή σέντρα του Juan Cuadrado και σκόραρε υπέροχα από κοντά στην κάτω αριστερή γωνία. 2:2  και λήξη.

 Όχι άδικο αποτέλεσμα καθώς οι τελικές ευκαιρίες ήταν (12-15)

Αποκαλυπτήρια…

Πριν την αναμέτρηση με τη Χιλή στις 5 Ιουνίου (1-1), η αποστολή της Αλμπισελέστε παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα . Τα αποκαλυπτήρια έκανε σε ατμόσφαιρα κατάνυξης ο Λιονέλ Μέσι. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε όλα τα μέλη της αποστολής, καθώς επίσης και στους επισήμους της εκδήλωσης.

Ιστορία :

Η Αργεντινή είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα στο τουρνουά, έχοντας κερδίσει τον τίτλο 14 φορές. Αλλά η τελευταία φορά που κέρδισαν το Κόπα Αμέρικα ήταν το 1993. Παρά το γεγονός ότι έχει  μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, η Αλμπισελέστε έμεινε άνευ ουσίας και τίτλου.

Την μοιραία ημέρα της 21ης Ιουλίου 1991, η Βραζιλία έπαιξε με την οικοδέσποινα του τουρνουά Χιλή, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να φέρνει τη νίκη άνετα στους Βραζιλιάνους.

Το αποτέλεσμα έφερε τελικά το βάρος στην Αργεντίνικη αποστολή καθώς ήθελε νίκη και μόνο νίκη με την Κολομβία. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα έδινε το τρόπαιο στη μισητή Σελεσάο. Ένα γκολ του Ντιέγκο Σιμεόνε στο 11′ και ένα του Μπατιστούτα 8 λεπτά αργότερα καθάρισαν το ματς , με τους Κολομβιανούς απλά να μειώνουν στο 70′. Ο Μπατι-γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης , κάτι που επανέλαβε 4 χρόνια αργότερα στην Ουρουγουάη.

Κατά πάσα πιθανότητα φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία του Λιονέλ Μέσι να πάρει κάτι από τη διοργάνωση με ότι μπορεί να λέει αυτό για το αγωνιστικό του κίνητρο.

Αποστολή :

Τερματοφύλακες – Emiliano Martínez, Juan Musso, Agustín Marchesín.

Αμυντικοί – Cristian Romero, Lisandro Martínez, Germán Pezzella, José Luis Palomino, Lucas Martínez Quarta, Juan Foyth, Nicolás Otamendi, Nicolás Tagliafico, Marcos Acuña, Nahuel Molina.

Μέσοι  – Leandro Paredes, Guido Rodríguez, Rodrigo de Paul, Giovani Lo Celso, Exequiel Palacios, Nicolás Domínguez.

Επιθετικοί – Lucas Ocampos, Nicolás González,  Lionel Messi, Ángel Di María, Emiliano Buendía, – Joaquín Correa, Papu Gómez, Lautaro Martínez, Ángel Correa, Sergio Agüero, Lucas Alario.

Ο Μάουρο Ικάρντι και ο Πάουλο Ντιμπάλα, δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της ομάδας του Κόπα Αμέρικα 2021 για την Αργεντινή λόγω μιας απογοητευτικής σεζόν.

Ο Μάουρο Ικάρντι πραγματοποίησε μόλις 20 εμφανίσεις σημειώνοντας επτά γκολ ενώ ο Ντιμπάλα τραυματίστηκε και υπέστη το χειρότερο ξεκίνημα στη σεζόν 2020-21, ξεκινώντας μόλις σε 14 παιχνίδια και σημειώνοντας τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ.

Πρόγραμμα (Α όμιλος):

15/6          Αργεντινή – Χιλή

19/6          Αργεντινή – Ουρουγουάη

22/6          Αργεντινή – Παραγουάη

29/6         Αργεντινή – Βολιβία

Εκτίμηση :

Η Αργεντινή δίνεται σε τιμές 2ου φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου με απόδοση (4.00). Όσον αφορά τον όμιλο της , η πρωτιά προσφέρει (1.70). Δεν ξέρω πραγματικά πόση τύχη μπορεί να έχει ακόμα και για μια πρωτιά σε έναν όμιλο που συμπεριλαμβάνει τη δυνατή Ουρουγουάη και τη Χιλή. Είδαμε άλλωστε και το 1-1 με τη Χιλή για τα προκριματικά του μουντιάλ οπού πέτυχε μόλις 1 γκολ και αυτό με πέναλτι. Τα ίδια και στο 2-2 με Κολομβία. Συνεχίζοντας λοιπόν να βρίσκει νίκες μόνο με… τη βοήθεια της Νικολούλη , δύσκολα θα ξεφύγει από τις ‘’καλές μέτριες’’ εμφανίσεις των περασμένων ετών.

Πρόταση :

Αργεντινή – Σύνολο βαθμών στον όμιλο UNDER 8,5 (1.85)

Previous Article

Παρουσίαση και μακροχρόνια Ουρουγουάης.

Next Article

Παρουσίαση και μακροχρόνια Παραγουάης.