18 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Ο τελικός ανόδου των 215 εκατομμυρίων και η επιστροφή των 75…

Τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια ο τελικός των Play-Off ανόδου στην Premier League θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος αγώνας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Οι Άγγλοι «έκατσαν» τα έβαλαν όλα κάτω και βρήκαν ότι η ομάδα που κερδίζει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία «κινδυνεύει» να εισπράξει περί των 215 εκατομμύριων σε 2 χρόνια φθάνει να καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της τον επόμενο χρόνο στην Premier League.

Τα τηλεοπτικά και μόνο δικαιώματα για τον πρώτο χρόνο στην Premier League αγγίζουν τα 125 εκατομμύρια ενώ στο συμβόλαιο προνοείται ότι αν η ομάδα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της τότε το οικονομικό όφελος μπορεί να φθάσει και τα 215 εκατομμύρια. Αν τώρα η ομάδα υποβιβαστεί από την πρώτη χρονιά τότε στο συμβόλαιο με την Λίγκα προνοεί ένα ποσό επιστροφής της τάξης των 75 εκατομμυρίων ούτως ώστε η ομάδα να έχει μία όσο το δυνατόν καλύτερη εκ νέου μετάβαση στο πρωτάθλημα της Championship χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες. Τα ποσά αυτά θεωρούνται όπως αντιλαμβάνεται κάποιος σαν τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα που κρίνονται σε ένα και μόνο τελικό αγώνα ποδοσφαίρου και σήμερα θα έχουν παραλήπτη ή την Μπρέντφορντ ή την Σουόνσι.

Πάντως πέρσι με την διακοπή του πρωταθλήματος λόγο πανδημίας η Λίγκα της Premier League είχε αποφασίσει να επιστρέψει περί των 300 εκατομμυρίων Ευρώ προς τα τηλεοπτικά δίκτυα κάτι που έφερε και αντίδραση στις ομάδες της Championship που πήραν την άνοδο αφού τους απέκοψαν γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ

Previous Article

Η «Ελίτ» γειτονιά απέκτησε νέους ζάμπλουτος κατοίκους…

Next Article

Αγνοείται 25 χρόνια το 1-1 σε τελικό Play-Off της Championship!!!