28 Μαρτίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Ξεχωρίζουν Μπριχ, Τσακίρ και Κάιπερς στους διαιτητές αλλά και η Φραπάρ…

Από 2 Ευρωπαϊκά και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχουν στο C.V. τους ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ, ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς και ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ που ξεχωρίζουν των συναδέλφων τους στο επικείμενο Euro 2020. Και οι τρείς αυτοί διαιτητές βάζουν από τώρα υποψηφιότητα για να δώσουν το παρών τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης καθώς έχουν την εμπειρία και την προσωπικότητα να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις…

Συνολικά έχουν επιλεγεί 18 διαιτητές, οι 10 είναι UEFA ELITE PANEL, εκ των οποίων οι 6 ήταν και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016. Επίσης υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι φέτος η διεξαγωγή του Euro συμπίπτει με την διεξαγωγή του Κόπα Αμέρικα οπότε και οι δύο Ομοσπονδίες πήραν την απόφαση να ανταλλάξουν από ένα διαιτητή. Έτσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα σφυρίζει ο «άπειρος» Αργεντινός Φερνάντο Ραπαλίνι και στο Κόπα Αμέρικα ο Ισπανός Χεσούς Χιλ Μανθάνο.

Επίσης για πρώτη φορά η UEFA θα χρησιμοποιήσει το VAR σε διεθνή διοργάνωσή της και για αυτό τον λόγο έχουν επιλεγεί άλλοι 22 διαιτητές, από 8 χώρες που θα στελεχώσουν την ομάδα του βίντεο. Τέλος σημειώνουμε την «εμφάνιση» του ονόματος της Γαλλίδας Στεφανή Φραπάρ που είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην ιστορία του Euro και θα είναι στα 12 ονόματα διαιτητών που θα χρησιμοποιηθούν ως τέταρτοι ή ως αναπληρωματικοί σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια αντικατάσταση.

Οι 18 συνολικά διαιτητές που επιλέχθηκαν για τους αγώνες του Euro 2020 είναι οι ακόλουθοι: Μπριχ (Γερμανία), Τσακίρ (Τουρκία), Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία), Έκμπεργκ (Σουηδία), Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), Χάτεγκαν (Ρουμανία), Κόβακς (Ρουμανία), Καράσεφ (Ρωσία), Κάιπερς (Ολλανδία), Μακέλι (Ολλανδία), Λαόθ (Ισπανία), Όλιβερ (Αγγλία), Τέιλορ (Αγγλία) Ορσάτο (Ιταλία), Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία), Ζίμπερτ (Γερμανία), Τουρπέν (Γαλλία) και Βίντσιτς (Σλοβενία).

Previous Article

Euro 2020: Παρουσίαση και μακροχρόνια Σκωτίας

Next Article

Το…πείραμα των 11 γηπέδων και το “Wembley” με τους 8 αγώνες