20 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Μάχη τελικού Champions League στη φωλιά των.. «Δράκων»

Καλημέρα στους αναγνώστες του bethoop.gr!

Στην προ-τελευταία χρονικά στήλη του Bet of the Day, για τον τελικό του EuropaLeague, είχαμε ξανά το απόλυτο με 2/2 επιλογές. Χθες για τα ημιτελικά του F4 στην διοργάνωση της Euroleague, ενώ, βρήκαμε τους νικητές της βραδιάς, εκείνοι, δεν κατάφεραν να καλύψουν τα χαντικαπ. Θυμίζω, πως τα μακροχρόνια του Redlon με τις μπασκετικές επιλογές του για F4 τρέχουν και πληρώνουν.

Μεγάλη Ευρωπαϊκή βραδιά, με τον τελικό του Champions League να τραβάει το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον!

  • Στάδιο: Estadio Do Dragao
  • Referee: Αντόνιο Ματέου Λάοθ
  • Τηλεοπτική Μετάδοση: Cosmote Sports 1
  • Ώρα Έναρξης: 22:00

Η μία φορά πρωταθλήτρια Κυπελλούχων Ευρώπης εν έτη 1969 Μάντσεστερ Σίτι, μονομαχεί με την τροπαιούχο του Champions League προ 9 ετών Τσέλσι, στο «Estadio Do Dragao»! Σίγουρα εκτός από μία μεγάλη Ευρωπαϊκή σύγκρουση, είναι και τεράστια πρόκληση για τις δύο μεγάλες ομάδες του «νησιού», που παράλληλα χαρίζουν μία ιδιαίτερη διάκριση στην χώρα τους!

Μάντσεστερ Σίτι

Οι «Πολίτες» είναι ένα βήμα πριν στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης, σε αντίθεση, με τον Γουαρδιόλα που έχει ουκ ολίγες Ευρωπαϊκές διακρίσεις!

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι συναντήθηκαν πριν 20 μέρες σχεδόν, για την 35η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να φεύγει νικήτρια από το «Ετιχάντ» (με ανατροπή στο σκορ 1-2)! Δυνατή «φιέστα» πραγματοποίησε στην έδρα της με έναν χορταστικό αγώνα από γκολ νικώντας την Έβερτον 5-0, πανηγυρίζοντας με θρίαμβο το 7ο πρωτάθλημά της στην Premier League! Τα τέρματα σημείωσαν ο Ντε Μπρόιν στο 11′ και ο Τζ. Γκαμπριέλ στο 14′ για το 1ο ημίχρονο, ενώ στο 2ο 45λεπτο ο Φόντεν Φιλ στο 53′ σημείωσε το 3ο γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Αγκουέρο με δύο γκολ (71′-76′) διαμόρφωσε το τελικό σκορ 5-0.

Στα ημιτελικά του Champions League απέκλεισαν την Παρί Σ. Ζ. με 2-0 στον επαναληπτικό αγώνα, έπειτα σημείωσαν 2 ήττες, η μία ήταν από τον σημερινό τους αντίπαλο με 1-2 και 3-2 από την Μπράιτον. Ο Ισπανός προπονητής είναι εξοικειωμένος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, όπου και σαν παίχτης αλλά και ως προπονητής έχει αρκετούς τίτλους. Παράλληλα έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις καθώς εκτός από την εμπειρία, διαθέτει και ένα ρόστερ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ! Το σχήμα της ομάδας θα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ το ίδιο με αυτό στα ημιτελικά ωστόσο αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένει να δει αν μπορεί να αγωνιστεί ο Γκούντογκαν που τραυματίστηκε στην χθεσινή τελευταία προπόνηση στο πόδι όταν και έπεσε πάνω στον Φερναντίνιο στην προσπάθεια για κεφαλιά ψαράκι.

Πιθανή 11άδα – 4-3-3: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Φερναντίνιο, Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα

Τσέλσι

Στην αντίπερα όχθη η Τσέλσι, ενώ όλα έβαιναν καλώς μετά τη νίκη τους στα ημιτελικά επί της Ρεάλ Μαδρίτης και το μεγάλο «διπλό» στο «Ετιχάντ», σημείωσαν 3 ήττες στα τελευταία παιχνίδια τους, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού του FA Cup. Έπειτα από αυτά ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε πως.. ήταν πολύ «τυχεροί» για την νίκη των «Σπιρουνιών» στο Λέστερ διότι τους εξασφάλισε την 4άδα!

Το τέλος της Premier League την βρήκε να ηττάται από την Άστον Βίλα με 2-1 στο «Βίλα Παρκ». Υπήρξαν κάποιες ανησυχίες με τραυματισμούς στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή του βασικού και πολύτιμου Καντέ και ο βασικός Goalkeeper Μέντι έφυγε με τραυματισμένα πλευρά από το τερέν στο παιχνίδι με τους «Χωριάτες». Και οι δύο παίχτες συμμετείχαν κανονικά όμως στην προπόνηση της Τετάρτης.

Ο Τόμας Τούχελ μπορεί να μην έχει την εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια, αλλά έχει στρατηγική και σίγουρα το ότι οι «Μπλε» έχουν κατακτήσει ένα Champions League και 2 Europa League.. από μόνα τους δε λένε κάτι, το όνομα της ομάδας το φτιάχνουν οι παίχτες. Στη Γαλλία πήρε 2 φορές το πρωτάθλημα με την Παρί Σεν Ζερμέν και την οδήγησε σε τελικό Champions League τη σεζόν 2019-20 για πρώτη φορά στην ιστορία της, παρόλα αυτά απολύθηκε από τον Σύλλογο στις 24 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς.


Πιθανή 11άδα 3-4-2-1: Μέντι, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρουντίγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Μ. Τσίλγουελ, Πούλισιτς – Τ. Βέρνερ, Μ. Μάουντ.

Σημειώστε πως:

*Για την ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα πάνε χρόνια από την τελευταία της διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία ήταν στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1969, κάτι που την καθιστά «άτιτλη» και πρωτάρα στον συγκεκριμένο θεσμό. Από την άλλη η Τσέλσι, έχει κατακτήσει ήδη ένα τρόπαιο το 2012, ενώ το 2013 και το 2019 σήκωσαν την «κούπα» του Uefa Europa League! Θα την οδηγήσει ο «Βάσκος» άραγε στον 1ο της Ευρωπαϊκό τίτλο;

*Ο Ισπανός τεχνικός όντας παίχτης της Μπαρτσελόνα από το 1990 έως το 2001, στέφθηκε μία φορά πρωταθλητής Ευρώπης το 1992. Την ίδια χρονιά η ομάδα του κατέκτησε και το UEFA Super Cup όπως και το 1997, η ξέφρενη πορεία των Βάσκων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στέφθηκαν και νικητές του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Το 1994 ήταν φιναλίστ του τελικού στο Champions League με αντίπαλο τη Μίλαν, όπου και έχασε με το εκκωφαντικό 4-0! Το ίδιο σπουδαία και η καριέρα του σαν προπονητής, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε μεγάλες διακρίσεις το 2009 και το 2011 όπου κατέκτησε το Champions League 2 φορές. Οι επιτυχίες του ξεπερνάνε τα σύνορα της Ισπανίας και φτάνουν ως τη Βαυαρία, και τη Μπάγερν κατακτώντας το 3ο τρόπαιο Champions League στην καριέρα του ως Coach σε διάστημα 5 ετών!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν Γουαρδιόλα ? Τσέλσι, και με τους δύο να έχουν ιδιαίτερους τίτλους σε αντίθεση με την Μάντσεστερ Σίτι που παραμένει άτιτλη στο θεσμό του Champions League. Για τον Τόμας Τούχελ είναι η 2η φορά που φτάνει σε τελικό και σίγουρα θα διεκδικήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που είχε πάρει τότε με την Παρί Σεν Ζερμέν. Δύο φορές μάχη, που πέρα από Ευρωπαϊκό τελικό έχουμε και την σύγκρουση δύο μεγάλων αντιπάλων από την Premier League. Απόψε πιστεύω πως θα είναι ο 1ος της Ευρωπαϊκός τίτλος, με τον Πεπ Γουαρδιόλα να γράφει ιστορία στο «Estadio Do Dragao»!

Η επιλογή μου θα είναι στο να σκοράρουν αμφότερες σε απόδοση 2.05 και τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με Combo το G/G σαν Funbet στην τιμή του 4.30! Πιστεύω στην εμπειρία του Ισπανού τεχνικού και την στρατηγική του Τ. Τούχελ, αλλά οι «Πολίτες» το θέλουν και περισσότερο!

⚽ (22:00) Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: G/G (2.05) @ 50 Units
⚽ (22:00) Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: 1 & G/G (4.30) @ 20 Units

Previous Article

Euroleague Final 4: Οι ημιτελικοί των φαβορί

Next Article

Ρωτήστε την Κρίσταλ Πάλας πως ανεβαίνουν στην Premier League!