29 Μαρτίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Κύπρος: Για δύο αποτελέσματα η Ομόνοια, μόνο την νίκη ο Απόλλωνας…

Στα ύψη είναι το ενδιαφέρον στο Κυπριακό πρωτάθλημα καθώς σήμερα έχουμε την διεξαγωγή 2 αγώνων για την 9η αγωνιστική των πλει-οφ (19:00) με την πρωτοπόρο Ομόνοια να ταξιδεύει στην Λάρνακα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και τον δεύτερο στην βαθμολογία Απόλλωνα να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογική διαφορά των 2 ομάδων είναι στους 3 βαθμούς, με την Ομόνοια να έχει 75 και τον Απόλλωνα 72 και την τελευταία αγωνιστική να έχουμε στην ουσία τον τελικό πρωταθλήματος με τους “πράσινους” να φιλοξενούν τους “γαλάζιους” στο ΓΣΠ στις 10 Μάϊου. Για να είναι όμως ο τελικός πρωταθλήματος θα πρέπει ο Απόλλωνας να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε αντίθετη περίπτωση αν η Ομόνοια κερδίσει την ΑΕΚ και ο Απόλλωνας δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Σε ισοβαθμία των δύο ομάδων υπερτερεί ο Απόλλωνας με την Ομόνοια θα στέφεται πρωταθλήτρια ακόμη και με 2 ισοπαλίες. Στην ουσία ο Απόλλωνας για να στεφθεί πρωταθλητής έχει δύο σενάρια. Να κερδίσει απόψε τον Ολυμπιακό και να χάσει η Ομόνοια από την ΑΕΚ οπότε θα χρειάζεται ένα βαθμό στον τελευταίο αγώνα ενώ στο δεύτερο σενάριο είναι να κερδίσει και τους δύο αγώνες.


ΑEK: Δεν είναι σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση, έφυγε την προηγούμενη βδομάδα και ο προπονητής Σοφρώνης Αυγουστή οπότε συνεχίζει με υπηρεσιακό προπονητή και με τον Τεχνικό Διευθυντή Τσάβι Ρόκα να φτιάχνει από την αρχή την ομάδα αφού αναμένονται ριζικές αλλαγές. Πάντως απέναντι στο Απόλλωνα στην Λεμεσό δεν είχε άσχημη εμφάνιση πάλεψε ως ένα σημείο χάνοντας με 3-1 και απόψε στην έδρα της θα έχει και πάλι σαν στόχο την καλή παρουσία και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε 8 αγώνες στα πλέι-οφ πήρε μόλις 2 νίκες και μετρά 6 ήττες προερχόμενη από 3/5 Goal-Goal, 3/5 Over 2.5 και 3/5 Goal-Goal +Over 2.5.


OMONOIA: Δύο στροφές έμειναν για την Ομόνοια να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και απόψε στην ουσία παίζει για 2 αποτελέσματα, ή την νίκη ή την ισοπαλία για να πάει στον τελικό του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ όπου και εκεί θα παίζει για 2 αποτελέσματα για να πάρει τον τίτλο. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έχει μόλις μία ήττα στα πλέι-οφ και αυτή ήρθε στο 93΄ από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο παίζοντας και με 10 ποδοσφαιριστές και γενικά δείχνει ότι είναι αποφασισμένη για τον τίτλο μετά από 11 χρόνια. Έχει δεχτεί μόλις 16 τέρματα μετά από 34 αγώνες, ενώ φέτος την ΑΕΚ την κέρδισε και τις 3 φορές (2-1, 3-0, 1-0) ενώ προέρχεται από 4/5 Under 2.5, και 4/5 No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το κίνητρο της νίκης το έχει η Ομόνοια ωστόσο και ο ένας βαθμός δεν θα την “χαλάσει” αφού στον τελευταίο αγώνα φιλοξενεί τον Απόλλωνα και για να χάσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να την κερδίσει η ομάδα της Λεμεσού. Έτσι και ο ένας βαθμός απόψε μπορεί να είναι αρκετός για να πάει με βαθμολογική διαφορά στο μεγάλο ντέρμπι και να διεκδικά 2 αποτελέσματα. Βέβαια οι “πράσινοι” θα διεκδικήσουν ασφαλώς το τρίποντο και για ψυχολογικούς λόγους με την ΑΕΚ να είναι μεν “αδιάφορη” αλλά θα θέλει μέσα στην έδρα της στον τελευταίο αγώνα για φέτος να έχει μία καλή αγωνιστική παρουσία. Θεωρώ λοιπόν ότι ο αγώνας θα πάει σε ένα πιο χαμηλό τέμπο από πλευράς Ομόνοιας θα κοιτάξει περισσότερο να μην βρεθεί πίσω στο σκορ και αφού μπορεί να παίξει και για 2 αποτελέσματα θα προτείνω την επιλογή του Under 2.5 σε απόδοση 2.00.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Εδώ που έχει φθάσει η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει απόψε τους 3 βαθμούς της νίκης με οποιοδήποτε τρόπο και να παίξει στον μεγάλο τελικό το πρωτάθλημα στις 10 Μάϊου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ Λευκωσίας. Υπολείπεται 3 βαθμούς από την κορυφή οπότε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι καταδικαστικό για την κατάκτηση του τίτλου αν η Ομόνοια την ίδια ώρα κερδίσει στην Λάρνακα την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λεμεσού θα έχει την απουσία των τιμωρημένων ΡομπέρζΠέδρο όπως βεβαίως και του τραυματία Ντιγκινί ενώ σε αυτή την σειρά των πλέι-οφ είναι αήττητη καθώς μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες με τέρματα 13-3 προερχόμενη από 3/5 Goal-Goal και 3/5 Goal 2-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Είχε ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα αφού εκτός των αγώνων στα πλει-οφ έδωσε και άλλους 2 αγώνες με αντίπαλο την ΑΕΛ την οποία και απέκλεισε με 2 νίκες (4-2, 1-0) και προκρίθηκε στον τελικό με αντίπαλο την Ανόρθωση. Η ομάδα του Γιανέφσκι είναι στην καλύτερη της φόρμα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο ενώ πήρε και την νίκη απέναντι στην Ανόρθωση μέσα στην έδρα της με 2-0. Ασφαλώς η προσοχή όλων είναι στον μεγάλο τελικό και αναμένεται ένα εκτενές ροτέισιον από τον Σκοπιανό προπονητή με την ομάδα να έρχεται από τους τελευταίους 5 αγώνες των πλει-οφ από 5/5 Goal 2-3, 4/5 Under 2.5, 4/5 No Goal και 4/5 Goal 0-2.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασφαλώς και ο Απόλλων είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει την νίκη ειδικά μέσα στο Τσίρειο στάδιο. Γνωρίζει πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης ίσως να είναι καταδικαστικό και αφού ο στόχος είναι να παιχθεί στις 10 Μάϊου την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ το πρωτάθλημα μέσα στην Λευκωσία είναι υποχρεωμένος απόψε να βρει τον τρόπο να πάρει τους 3 βαθμούς. Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να βλέπει αυτή την ώρα μόνο τον τελικό του Κυπέλλου όμως είναι ομάδα που παίζει χωρίς άγχος και πίεση οπότε και μπορεί να κάνει την ζημιά αν του δοθεί η ευκαιρία. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας θα πάρει την νίκη ωστόσο αυτή στοιχηματικά δεν έχει αξία (1.30) οπότε και η αμέσως επόμενη επιλογή θα είναι το Goal 2-3 σε απόδοση 1.90 κάτι που ο Απόλλωνας το έχει φέρει 3 φορές στους τελευταίους 5 αγώνες και ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο 5/5.

Δυάδα-Απόδοση 3.80

19:00: ΑΕΚ-Ομόνοια Under 2.5 (2.00)

19:00: Απόλλων-Ολυμπιακός Goal 2-3 (1.90)

Previous Article

Ligue 1: Το Πριγκιπάτο είναι στην επίθεση και η Μονακό κάνει όνειρα…

Next Article

Champions League: Η Παρί ψάχνει για 2 τέρματα και μας δείχνει τον δρόμο!!!