20 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Κόπα Αμέρικα: Παρουσίαση

Φίλοι και φίλες καλημέρα σας από τον πνευματικό  κόσμο  στον οποίο  ήδη διοργανώνονται λάτιν χοροεσπερίδες  με τα ‘’τεκέλα-μπόμπο’’ να δίνουν και να παίρνουν σε αναμονή της μεγάλης  διοργάνωσης του Νοτίου ημισφαιρίου.

Πάμε όμως να δούμε τι συμβαίνει στο έδαφος  καθώς με τα του ‘’COVID’’ έχουμε σοβαρές  αλλαγές στα καθορισμένα γήπεδα διεξαγωγής ,  όπως και στις συμμετέχουσες ομάδες.

ΕΚΤΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΩΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ

Πρώτη και σοβαρότερη αλλαγή είναι η εξ ολοκλήρου  μετακόμιση αμφότερων των ομίλων , από την Κολομβία και την Αργεντινή που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν, στην Βραζιλία . Η επίσημη αναφορά ρίχνει τα αίτια στις πολιτικές αναταραχές που επικρατούν στην Κολομβία και γεγονός είναι πως η πλειοψηφία του κόσμου εκεί δεν ήθελε καν τη διοργάνωση εν μέσω πανδημίας. Το ίδιο ακριβώς συνέβη λίγο αργότερα και στην Αργεντινή η οποία αρνήθηκε επίσης λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών!  Το στοιχειό -ρεπόρτερ που ήδη βρίσκεται επί του εδάφους εις την  Νότια Αμερική  ανέφερε  την Κυριακή ότι σε πρόσφατες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις , το 70% των πολιτών  δήλωσε πως  δεν θέλει  να γίνει η διοργάνωση σε αυτό το χρονικό σημείο λόγω του COVID-19 και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει το ξημέρωμα της Δευτέρας, είχαμε την απόσυρση ΚΑΙ  της δεύτερης  διοργανώτριας Αργεντινής  ως χώρα διεξαγωγής αγώνων.

ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Απέσυραν τις συμμετοχές τους  Κατάρ και Αυστραλία καθώς λόγω των αναβολών θα έχουν υποχρεώσεις  για τα προκριματικά του ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 της Ασιατικής ζώνης. Η CONMEBOL  δεν μπόρεσε να βρει άλλες προσκεκλημένες  για τη διοργάνωση με αποτέλεσμα να έχουμε 10 ομάδες αντί 12  για φέτος.

ΟΜΙΛΟΙ

ΒΟΡΕΙΟΣ  

  1.  ΒΡΑΖΙΛΙΑ (ΚΑΤΟΧΟΣ)
  2.  ΚΟΛΟΜΒΙΑ
  3. ΕΚΟΥΑΔΟΡ
  4. ΠΕΡΟΥ
  5. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

         ΝΟΤΙΟΣ

  1. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
  2. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
  3. ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
  4. ΧΙΛΗ
  5. ΒΟΛΙΒΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από 13 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί το φετινό COPA AMERICA.  Οι 4 πρώτοι του κάθε ομίλου  θα διαμορφώσουν την προημιτελική φάση όπου θα διασταυρωθούν μεταξύ τους χιαστί  σε  νοκάουτ παιχνίδια  στις  2-3 Ιουλίου. Οι νικητές πάνε στα ημιτελικά με ημερομηνίες διεξαγωγής  5-6  Ιουλίου  με τους τελικούς να λαμβάνουν χώρα 9 Ιουλίου ο μικρός (μη γελάτε βρε) και 10 Ιουλίου ο μεγάλος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ CONMEBOL

“To COPA AMERICA θα γίνει στην Βραζιλία. Η εκκίνηση και το τέλος του τουρνουά επιβεβαιώνονται. Τα γήπεδα και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Το πιο παλιό τουρνουά εθνικών ομάδων στον κόσμο θα συνεχίσει να ταρακουνά την ήπειρο”.  Η ανακοίνωση κλείνει με τις ευχαριστίες στον Βραζιλιάνο πρόεδρο  Μπολσονάρου και την Βραζιλιάνικη ομοσπονδία.

Ας ελπίσουμε αγαπητοί μύστες των αιθέριων πεδίων να είναι αυτή η τελική ανακοίνωση και να μην έχουμε άλλες εκπλήξεις.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ομάδων καθώς και λαχταριστές πληροφορίες και προγνωστικά από τα αερικά – κατασκόπους  που έχουν ήδη σταλεί στη Λατινική Αμερική  με αποστολή να στοιχειώσουν παίκτες και προπονητές και να μας φέρουν όλα τα INFO (που έλεγε και η γιαγιά μου η καφετζού)  που θα μας βοηθήσουν να ανιχνεύσουμε τα αδύναμα σημεία των μισητών μπουκ. 

Previous Article

Segunda Division: Ημιτελικός ανόδου

Next Article

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ