16 Απριλίου, 2024
Bethoop.gr || Το στοίχημα στα καλύτερα του||

Επιστροφή στον θρόνο του

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ απόψε (20:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα Πάτρας να διεκδικούν το τρόπαιο.

Ο πολυνίκης του θεσμού και μια ομάδα που θέλει να κάνει σεφτέ στις κούπες στη διοργάνωση αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ για τον 46ο τελικό του θεσμού (20:00, ΕΡΤ3) με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες σε τελικό ξανά μετά από αυτούς του πρωταθλήματος το 2019.

Οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ηλίας Κορομηλάς και Τάσος Μάνος ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ να διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Ανδρών.

Παναθηναϊκός – Προμηθέας

✍Το «τριφύλλι» φτάνει για 25η φορά στην ιστορία του στον τελικό και διεκδικεί τον 20ο του τίτλο, αλλά και τη συνέχιση του φοβερού ρεκόρ να κατακτά τουλάχιστον ένα τρόπαιο ανελλιπώς σε κάθε σεζόν από το 1995/96 και μετά.
Οι «πράσινοι» έχουν τον τίτλο του φαβορί και θέλουν να πάρουν πίσω τον τίτλο του Κυπελλούχου που είχαν το 2019 και πήρε πέρυσι η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από σερί άνετες νίκες εντός της εβδομάδας κόντρα σε Περιστέρι (88-63) και Λαύριο (108-71) σε προημιτελικό και ημιτελικό του θεσμού, κάνοντας επίδειξη δύναμης παρά τις απουσίες των Νεμάνια Νέντοβιτς (κορωνοϊός) και Τι Τζέι Μπρέι (αποθεραπεία). Ο Όντεντ Κάτας θέλει να αξιοποιήσει την υπεροπλία που έχει η ομάδα του σε μέγεθος μεταφέροντας το ματς κοντά στο καλάθι.

✍Ο Προμηθέας φτάνει στον τελικό για δεύτερη σερί σεζόν μετά την ήττα του πέρσι από την ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Οι Πατρινοί συμμετέχουν σε τέταρτο σερί τελικό εγχώριας διοργάνωσης, καθώς πριν το περσινό Κύπελλο είχαν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League, ενώ κατέκτησαν το Σούπερ Καπ το Σεπτέμβριο στο Περιστέρι. Η ομάδα της Πάτρας πήρε την πρόκριση με δύο απανωτές εκτός έδρας νίκες επί Κολοσσού και ΠΑΟΚ, αλλά τον περασμένο Φλεβάρη. Τις προηγούμενες 25 μέρες έδωσε μόλις δύο αγώνες. Τον εξ αναβολής με τον Παναθηναϊκό για την Α1 χάνοντας με 61-83, έχοντας όμως πολλές απουσίες και αυτόν με τον Ηρακλή για το φινάλε της κανονικής περιόδου όπου νίκησαν με 85-90 στη Θεσσαλονίκη. Ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του τον Τζιάν Κλαβέλ, τον Πορτορικανό γκαρντ που αποκτήθηκε προ ημερών, που μάλιστα, θα κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα της ομάδας. Επιστρέφει ο διεθνής γκαρντ Λούντζης.

Εκτίμηση: Ένας τελικός πάντα είναι διαφορετικός από ένα ματς μέσα στην σεζόν. Ξεκάθαρο φαβορί ο Παναθηναϊκός, έχει βρει ρυθμό τελευταία και δείχνει ασταμάτητος. Ο Προμηθέας, θα προσπαθήσει να ρίξει τον ρυθμό και να πάει σε μεγάλες, σετ επιθέσεις 5 εναντίων 5. Η λογική λέει άσσο, το χάντικαπ όμως είναι μεγάλο.

Single Bet:

?20:00 Panathinaikos vs Promitheas Patras: 2 (h+14,5) || 1,90 @ 45 Units

?20:00 Panathinaikos vs Promitheas Patras: Agravanis Over 11,5 || 2,15 @ 30Units

Risk Bet

?20:00 Panathinaikos vs Promitheas Patras: Papagiannis Double-Double || 5,00 @ 15Units

Previous Article

Τριάδα με παιχνίδια από Γερμανία και Ισπανία

Next Article

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Τριφύλλι